Dotze individus amb la cara tapada 'grafitegen' un comboi del metro de Barcelona

Els Mossos i els vigilants de seguretat s'han desplaçat fins a l'estació de metro, però els individus han fugit

Un grup de grafiters pinta un comboi del Metro
Dotze individus amb la cara tapada 'grafitegen' un comboi del metro de Barcelona | Twitter

Un nou acte vandàlic ha tingut lloc a Barcelona: un grup de dotze individus ha fet grafitis en un comboi del Metro que estava parat a l'estació de 'La Sagrera'. Els fets van ocórrer aquest dimarts a la nit, quan els subjectes, que anaven amb les cares tapades, van fer pintades als vagons d'un metro de l'L1. Encara que els Mossos i els vigilants de seguretat van desplaçar-se fins a l'estació, el grup va fugir abans que els identifiquessin.

Els individus portaven la cara tapada i van fugir a través de les vies

En el vídeo que s'ha compartit de l'acte vandàlic es pot veure com en menys d'un minut els 'grafiters' actuen i pinten diverses parts del comboi. Els individus porten gorres i mocadors que els tapen la cara, de manera que no es pot identificar-los. 

Segons fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l'avís de l'acte vandàlic es va produir a les 23.23 hores. Però abans que els Mossos els enxampessin, els individus van fugir a través de les vies. Dins del comboi no hi havia passatgers i estava parat a causa de proves que s'estaven duent a terme al tram entre les parades 'Clot' i 'Fondo', que es reobriran aquest dissabte.

Actes vandàlics que suposen un cost de més de 10 milions d'euros

Des de TMB s'alerta que els 'grafiters' cada vegada estan més organitzats i que, fins i tot, han comès agressions contra passatgers i treballadors, encara que aquest no ha estat el cas. El 2017, per exemple, es van ocasionar danys a 537 combois del Metro, que van suposar un cost de 10 milions d'euros en neteja i reparacions. El 2018, Renfe va presentar més de 2000 denúncies, que equivalen a unes 5 per dia, i va destinar més de 10 milions en netejar els grafitis del Rodalies.

Els sindicats ferroviaris, per la seva banda, denuncien que els 'grafiters' actuen amb molta contundència i demanen una resposta «ferma» contra aquestes accions. A més,  exigeixen que aquest tipus d'actes es considerin delicte i no falta de danys

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari