IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els drama dels 13 germans segrestats pels seus pares als Estats Units

La seva situació ha commocionat a tothom

Imagen de David Allen Turpin y Louise Anna Turpin con sus 13 hijos
Imatge de la família | Cedida

La Fiscalia de Califòrnia ha acusat els pares de 13 fills, David Allen Turpin i Louise Anna Turpin després de descobrir-se que tenien empresonats, encadenats i desnodrits els seus 13 fills. Per tot això podrien sumar més de 20 delictes i un total de 94 anys de presó per cadascú.

El fiscal de Riverside, Mike Hestrin, ha afirmat que aquest és un cas de «depravació humana». I és que als pares se'ls imputen, entre altres, delictes de detenció il·legal, abús a menors, abús sexual i tortura.

Privats de les necessitats bàsiques

A la roda de premsa, el fiscal ha destacat que tan sols tenien la possibilitat de dutxar-se un sol cop a l'any. En aquest sentit, era tal la restricció sobre la higiene que «si als nens se'ls trobava rentant-se per sobre del canell, eren acusats de jugar amb aigua i encadenats». 

D'altra banda, «moltes vegades no eren desencadenats per poder anar al lavabo» i tenien un accés molt limitat als aliments i a l'aigua. A més, els petits no podien tenir joguines, fet que sorprèn en trobar-se molts d'ells a l'habitatge. Això sí, sense estrenar.

Imagen de David Allen Turpin y Louise Anna Turpin 12 de sus hijos
Imatge dels pares amb 12 dels seus fills | Cedida

Agredits amb violència física

Un altre dels factors que ha determinat el fiscal és que tots ells van ser sotmesos a un «abús prolongat». Amb més detall, ha especificat que els pares apallissaven i escanyaven els seus fills. En aquest sentit, cap d'ells rebia atenció mèdica.

David Allen Turpin y Louise Anna Turpin, los padres que encadenaron a sus hijos
Louise Anna Turpin i David Allen Turpin | Cedida

La investigació segueix en curs

 

En aquests moments resulta imprescindible esclarir al 100% l'entramat del cas, és per això que la Fiscalia ha demanat als menors que redactin, de manera individual, diaris que permetin desenvolupar «proves sòlides» que demostrin el calvari que van viure durant tots els anys de la seva vida. 

Los 13 hijos de los Turpin fueron encontrados encadenados
Imatge familiar | cedida

Comentaris

envia el comentari