S'enfronta a 14 anys de presó per violar una menor de 12 anys a la Selva

L'acusat nega els fets i atribueix la denúncia a una venjança de la nena
Audiencia Girona
La fiscalia i l'acusació particular demanen 14 anys de presó per l'acusat | CatalunyaDiari.cat

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un acusat que s'enfronta a 14 anys de presó per agredir sexualment de forma continuada una menor de 12 anys a Brunyola, a la Selva. També sol·liciten que el tribunal imposi 8 anys de llibertat vigilada al processat, que no pugui treballar amb menors durant 4 anys, que no es pugui apropar a la víctima per un període de 10 anys i que l'indemnitzi amb 30.000 euros.

 

Segons les acusacions, el processat era amic dels germans de la menor. Per això, el 2015 va començar a ajudar la família de la víctima fent feines en una explotació agrària. A més, assenyalen que quan acabava la jornada laboral, solia passar hores al domicili familiar, on vivia la víctima. «Es va introduir al domicili guanyant-se la confiança de tota la família i aconseguint que la seva presència a la casa no semblés estranya», apunta l'acusació particular. 

 

Buscava excuses per anar-la a buscar

Fiscalia i acusació particular concreten que la primera agressió sexual va tenir lloc el 18 de març del 2015. Segons ha declarat la menor, anava amb cotxe amb el processat quan es va desviar de l'itinerari que havien de seguir. Aleshores, va aturar el vehicle i la va obligar a fer-li una fel·lació. La menor assegura que pot concretar perfectament la data de la primera agressió perquè era l'aniversari del processat i li va dir que li fes «un regal». 

  

  

el jove «buscava excuses» per anar-la a buscar a la sortida de l'escolaun jove «violent» i tenia «molta por».

 

El mosso es trobava fora de servei quan va veure com el detingut robava la bossa de mà d'una dona gran
L'equip assessor tècnic penal donen veracitat al testimoni de la menor | Mossos d'Esquadra

 

La va violar una vegada

La víctima ha relatat que la violació es va produir el 13 de juny de 2015. Segons ha explicat, volia acompanyar el seu germà a veure una pel·lícula al cinema, però no hi havia lloc al vehicle. Després va arribar el suposat agressor que la va fer a pujar al seu cotxe. Llavors, quan van arribar a una carretera sense sortida, el processat se li va posar al damunt al seient del copilot. Segons ha relatat, li va abaixar els pantalons i la roba interior. «Em va dir que no anava prou servit, va tirar el seient del cotxe enrere i em va penetrar», ha dit la menor a la sala de vistes. 

 

La menor va denunciar els fets el 29 de juny del 2017. «Tenia por, no entenia ni jo el que em passava, no ho podia explicar», ha dit la víctima que afegeix que, finalment, ho va acabar explicant a una psicòloga i, a patir d'aquí, la van convèncer per denunciar les agressions sexuals que aquest dimecres han arribat a judici.

 

Denota «càrrega emocional i un dany»

Un dels germans de la menor ha assegurat que en una ocasió va veure com l'acusat li tocava el pit a la víctima dins del cotxe. De tota manera, no va explicar res a ningú perquè el suposat agressor era «violent» i també tenia «por» que li fes mal, ha dit.

 

Per altra banda, l'equip assessor tècnic penal que va avaluar la menor ha assegurat que quan la noia explica els fets es denota una «càrrega emocional i un dany» i, per això, donen veracitat al seu relat. A més, els pèrits també han rebutjat que hi hagués «cap intenció» de venjança ni de gelosia al darrera de la denúncia.

 

L'acusat nega els fets

L'acusat ha negat totes les agressions sexuals i ha afirmat que «mai» va estar a soles amb la menor. El processat ha declarat que el 18 de març del 2015 no va ser a Brunyola perquè sempre passa el dia del seu aniversari en família.

 

Segons el processat, notava que la menor «volia intimar» amb ell però que ell només la veia «com a amiga». També sosté que un any després de la primera agressió denunciada, la menor li va enviar un missatge per felicitar-lo pel seu aniversari amb un contingut que ell va interpretar com una «declaració d'amor». Al judici, la denunciant ha dit que el missatge li va dictar el processat i li va fer enviar. 

  

Em tractava amb ràbia o amb certa rancúnia va tallar la relació amb l'amiga

 

També et pot interessar...

 

 Comentaris

envia el comentari