Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Opus Dei

Unes 2.000 persones assisteixen al funeral de la professora morta a la Costa d'Ivori

Durant la cerimònia s'ha fet una col·lecta destinada a l'ONG Harambee que impulsa projectes de solidaritat a Àfrica

Opus Dei
Unes 2.000 persones assisteixen al funeral de la professora morta a la Costa d'Ivori | Opus Dei

 

Unes 2.000 persones han assistit aquest dijous a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona amb l'objectiu d'estar presents en el funeral de Teresa Cardona, la professora morta el 22 de juny en un accident de tràfic a la Costa d'Ivori quan viatjava amb un grup d'alumnes a participar en un projecte solidari. 

La missa funeral ha estat presidida per Manuel Cardona, el germà sacerdot de la docent, acompanyat del Vicari de l'Opus Dei per a Catalunya, Ignasi Font; el rector de la basílica de Santa Maria del Mar, Salvador Pié Ninot, i altres 29 sacerdots, ha informat l'Opus Dei en un comunicat.

S'ha fet una col·lecta destinada a una ONG

Altres assistents a la missa funeral han estat el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló; el director general de col·legis de Foment, Joan Curcó; la directora del col·legi Canigó, Marga Acín, del qual va ser sotsdirectora Teresa Cardona, i la directora del Col·legi Major Bonaigua, Sonia Sánchez.

També han acudit les voluntàries que participaven del projecte en el moment de l'accident, i durant la cerimònia s'ha fet una col·lecta destinada a l'ONG Harambee, que impulsa projectes de solidaritat a Àfrica, especialment en el desenvolupament de la dona.

Durant l'homilia de la missa, Font ha destacat que Teresa Cardona ha mostrat en la seva vida «una disponibilitat total per dedicar-se plenament a portar el missatge de Crist a altres homes i dones». També ha compartit amb els assistents el que molts afins de la professora li han dit en aquests dies sobre com era: «Era intensa, molt intensa».

Condol del Papa

El secretari d'Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, ha trasllat el condol del Papa a la família de la morta i als membres de la comunitat educativa i «eleva un fervent sufragi pel seu etern descans».  En el missatge transmès a la família també «demana per intercessió de San Josemaría Escrivá la ràpida recuperació de totes les persones que estan ferides».

També et pot interessar...