Els Bombers han estabilitzat l'incendi de vegetació agrícola al Bages

Fins a 30 dotacions dels Bombers treballen en un incendi de vegetació agrícola al Bages
L'incendi ha obligat a tallar l'Eix Transversal a Rajadell | Twitter (@transit)

 

Una trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat estan treballant aquest dissabte a la tarda en un incendi de vegetació agrícola a Rajadell, al Bages. Els Bombers han rebut l'avís cap a dos quarts de quatre de la tarda, quan s'ha decidit «atacar amb contundència» el foc per tal d'escurçar el temps de control i poder disposar de recursos si comencés un altre incendi de manera simultània. En total, s'han activat 21 dotacions terrestres i 8 mitjans aeris per treballar en les tasques d'extinció de l'incendi, que afecta un camp de cereal, totalment segat, a més d'una petita zona d'arbres. Els Bombers informen que el que està cremant és la gran quantitat de palla que hi ha estesa al camp.

 

 

En aquest incendi a Rajadell, els avions de vigilància i d'atac dels Bombers s'estan centrant en el flanc esquerre, on també treballen pagesos amb els seus tractors per impedir que el foc avanci. A més, els helicòpters estan fent descàrregues d'aigua al flanc dret.

 

 

D'altra banda, un focus secundari de l'incendi obliga a tallar des de poc abans de les cinc de la tarda l'Eix Transversal a l'altura dels quilòmetres 122 i 123 a causa del fum, segons el Servei Català de Trànsit (SCT).

 

 

 

 

 

També et pot interessar...