Imatge d'arxiu d'una presó de Berlín

300 presos fan un gran motí al centre penitenciari d'Ocaña

Els reclusos protesten per la falta de personal mèdic al centre

Segons ha informat la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), els 300 interns del centre penitenciari d'Ocaña 1, a Toledo, han protagonitzat aquest dijous un gran motí amb motiu de protesta per la falta de personal mèdic  al centre, després que un dels interns patís un atac epilèptic i no hi hagués cap metge per atendre'l.

Gran incendi al pati

Al voltant de les 14 h la resta de reclusos van començar a cremar papereres i contenidors al pati, cosa que va generar una gran columna de fum que es podia veure a quilòmetres de distància.

Per manifestar també la seva protesta per la manca de personal mèdic, els presos, a més a més de generar l'incendi, van destrossar gran part del mobiliari  de la presó. Van ser els mateixos funcionaris del centre penitenciari els quals van poder apagar les flames, i afortunadament no hi va haver danys personals

Falta d'equips de protecció pel coronavirus a les presons 

Segons fonts penitenciàries, els metges de la presó d'Ocaña 1 es troben de «guàrdia localitzada» durant aquests dies festius per la Setmana Santa, tot i que hi segueix havent servei d'infermeria. 

Des de CSIF van advertir que aquest és només un dels exemples de la tensió que es viu a les presons espanyoles per la falta d'equips de protecció davant la crisi del coronavirus, i des del sindicat es reclama que es realitzin els tests del Covid-19 a tot el personal en quarantena perquè puguin reincorporar-se com més aviat millor a les presons.

A més, el CSIF exigeix al Govern que compleixi la seva paraula i contracti a 40 sanitaris durant aquesta crisi per atendre les necessitats que puguin ocórrer com la del passat dijous.