46 detinguts per captar consumidors i indicar-los on comprar droga a Ciutat Vella

Els fets guarden relació amb un total de quatre dispositius policials que s’han dut a terme a la ciutat comtal durant les darreres setmanes

detinguts
Mig centenar de detinguts per captar turistes i oferir-los droga a BCN | Mossos d'Esquadra

Una operació conjunta entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona ha permès detenir un total de 46 persones, acusades de contactar amb turistes per oferir-los la possibilitat de comprar droga en diversos locals del casc Antic, del barri Gòtic i de Ciutat Vella de la capital catalana. L’últim dispositiu va tenir lloc ahir al vespre, i va permetre desmantellar part d’aquesta organització que facilitava la relació entre consumidors —la majoria dels quals són turistes i desconeixen la legalitat vigent— i associacions cannàbiques, les quals no estan autoritzades a vendre cap classe de substància estupefaent.  

Els detinguts busquen turistes i els ofereixen drogues

Així les coses, els últims moviments per part de les autoritats es van produir ahir al voltant de la Rambla, és a dir, en una zona d’allò més cèntrica. Després de diverses setmanes d’investigació, finalment els efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona es van desplegar en diferents punts clau de la ciutat, amb l’objectiu de detectar aquestes persones que es dediquen a captar clients.

El modus operandi dels detinguts és senzill: busquen persones que puguin estar interessades a comprar droga, preferentment turistes —ja que acostumen a desconèixer el marc legal vigent del país— i els ofereixen drogues indicant-los les associacions cannàbiques on poden adquirir-les, tal com expliquen els Mossos d’Esquadra en una nota de premsa.

Ja s’han produït 46 detencions

Guàrdia Urbana de Barcelona
Els detinguts busquen turistes i els ofereixen drogues | Guàrdia Urbana de Barcelona

 

Fins al moment s’han produït un total de 46 detencions, totes elles de persones d’origen nord-africà, que s’especialitzen en aquesta mena d’activitats delictives que promouen la captació i consum de substàncies estupefaents. I és que actualment existeixen un total de 35 associacions cannàbiques amb llicència a Ciutat Vella, si bé n’hi ha dues amb precinte judicial, una altra de tancada i un parell més d'extingides per canvi d’activitat.

Amb tot, les autoritats ja han fet públic que tenen previst mantenir aquest dispositiu, per tal de reduir l’activitat delinqüencial que es registra al voltant d’aquest tipus d’associacions. L’objectiu és intensificar el patrullatge de paisà en les zones amb major susceptibilitat que es produeixin aquests fets, per tal de detectar els autors de la captació de clients i poder arribar, en última instància, a les associacions cannàbiques que es troben —sobretot— a prop de la Rambla.

I és que, des de mitjans del 2015, s’han realitzat 74 tancaments d'aquest tipus d'associacions que operen al districte de Ciutat Vella com a punts de consum i venda de marihuana i haixix sense llicència municipal o emparant-se en llicències que no s’ajusten a l’activitat que duen a terme. 


Comentaris

envia el comentari