Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la sorra de la platja de Sant Miquel, a la Barceloneta

Nova nit moguda a BCN: 4.700 persones desallotjades per 'botellons' i aglomeracions

Les platges i el passeig del Born han tornat a ser els llocs més concorreguts, i no hi ha hagut detencions ni denúncies

Nova nit de 'botellons' a Barcelona a un dia de la reobertura del sector de l'oci nocturn. Un total de 4.732 persones han estat desallotjades de diferents carrers, places i platges en una nova nit de 'botellons' i aglomeracions a la capital catalana, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Es tracta d'una xifra superior en 800 persones al cap de setmana passat, quan van ser uns 3.900 els desallotjats per Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra a Barcelona durant la nit de divendres a dissabte.

El Born, el passeig Lluís Companys i el front marítim, els espais més concorreguts

Les concentracions més nombroses s'han tornat a produir al passeig del Born, al passeig de Lluís Companys i al front marítim, especialment a les platges del Somorrostro i de Sant Miquel.

No hi ha hagut, però, ni detencions ni denúncies, en una nit que des del consistori s'ha qualificat de tranquil·la i «sense incidències».

Insten el govern de Barcelona a aplicar els dispositius necessaris per evitar els 'botellons'

Sobre aquesta qüestió, el passat dimecres, la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció de l'Ajuntament de Barcelona va instar el govern municipal a aplicar els dispositius necessaris per evitar els 'botellons'. Ho va fer amb l'aprovació per unanimitat d'una proposta presentada per Junts.

En el text es reclama al govern municipal que dugui a terme les actuacions i els dispositius pertinents per posar fi a aquestes situacions, així com que es faci complir l'ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l'espai públic de Barcelona.

El grup municipal de Junts ha afirmat que han detectat fins a 48 punts de la ciutat on es produeixen 'botellons' i altres concentracions de ciutadans que provoquen molèsties al veïnat. Entre aquests hi ha 13 a Ciutat Vella, com el passeig del Born, la plaça dels Àngels, el front marítim, la rambla del Raval i altres places.

Així mateix, entre altres, també menciona set a l'Eixample, com l'Estació del Nord o el carrer Enric Granados; sis places de Gràcia; cinc punts a Horta-Guinardó i el mateix número a Nous Barris; quatre a Sants-Montjuïc, com la plaça de les Tres Xemeneies o el carrer Blai i el seu entorn.