IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els 5 casos de nens assassins que han marcat la història

Per què hi ha menors que han arribat a matar altres individus?

Els assassins menors d'edat que han esgarrifat el món sencer
Els assassins menors d'edat que han esgarrifat el món sencer | Psicología y Mente

 

 Un gran nombre de psiquiatres i de psicòlegs han reflexionat sobre la probabilitat que pot haver-hi per als nens de ser psicòpates. Els menuts de la casa poden fer entremaliadures i, a vegades, poden arribar a ser extremadament cruels amb altres criatures. Ara bé, podria ser que matessin algú i que després no se’n penedissin?

Quan som nens, el nostre cervell segueix desenvolupant-se i la nostra personalitat encara no s’ha definit del tot. Per aquesta raó, no resulta gens senzill esbrinar on es troba la frontera entre la malícia i les entremaliadures. En aquest sentit, i després d’observar diverses situacions en què alguns infants han dut a terme assassinats, els experts sanitaris han mirat de dotar-se d’eines que els ajudin a detectar millor els «infants psicòpates».

La manca d’aquestes eines s’evidencia pel fet que actualment es disposa de qüestionaris que ajuden a identificar psicòpates adults, però no existeix un equivalent de test per als nens. Aquí podríem fixar-nos en l’anomenada «Escala de garbellament per al desenvolupament antisocial» de Robert Hare i Paul Frick, que té l’objectiu de detectar trets que facin pensar en una possible futura psicopatia durant l’adultesa en els infants que tenen entre 6 i 11 anys.

Per què es produeixen les psicopaties?

De la mateixa manera que passa amb els qüestionaris, la gran majoria de les investigacions que s’han dut a terme per conèixer més dades relacionades amb les persones psicòpates han tingut com a objecte d’estudi els adults. Ara bé, si volem copsar tota la complexitat d’aquesta psicopatologia cal fixar-se en els més petits, perquè la infantesa i l’adolescència són els moments més importants per al desenvolupament d’aquest trastorn.

La psicologia contempla la insensibilitat emocional com una característica estretament vinculada amb les actituds antisocials i els trastorns relacionats amb el comportament, cosa que fa que pugui ajudar a preveure el desenvolupament de les psicopaties.

A banda, la neurociència ens ha proporcionat diverses dades útils per tal d’entendre més bé aquest trastorn. Aquesta disciplina ens explica que els joves que tenen insensibilitat emocional pateixen una resposta reduïda de l’amígdala, i aquests mateixos joves també assolirien puntuacions elevades en els tests per avaluar el grau de psicopatia. A banda, s’ha identificat una resposta poc habitual a l’àrea de l’escorça prefrontal ventromedial.

La infància és un moment clau en el desenvolupament de trets psicopàtics
La infància és un moment clau en el desenvolupament de trets psicopàtics | Cedida

 

Dificultats per sociabilitzar-se

A l’article «Psicopatía: ¿qué ocurre en la mente del psicópata?» de la publicació ‘Psicología y Mente’, el psicòleg forense Alex Grandío afirma que «els psicòpates no han desenvolupat una consciència ni uns hàbits de respecte cap a les lleis i les normes que eviten que la resta de persones perpetrin actes antisocials». Aquest aspecte resulta molt rellevant, perquè les disfuncions de qualsevol individu amb trets psicopàtics dificulten que se sociabilitzi.

Molta gent pot tenir problemes a l’hora d’assimilar que un infant pugui no ser empàtic per naturalesa i que tingui trets manipuladors t característiques que comportin riscos per al seu entorn. No obstant això, moltes vegades conèixer amb detall què hi ha darrere d’aquestes vides —normalment situacions dramàtiques de violència, maltractaments, abusos, nuclis familiars desestructurats, etcètera— pot donar-nos la clau per copsar millor la magnitud dels seus actes, sovint brutals.

Per això, l’actitud violenta de molts d’aquests malfactors es basa en diversos elements relacionats amb el seu entorn proper que s’han de considerar com a factors rellevants per entendre aquests models de conducta.

Els 5 casos de nens psicòpates que han marcat la història

Després d’aquesta introducció, ens fixarem en una recopilació de 5 assassinats esgarrifosos perpetrats per nens.

1. Eric Smith, de 13 anys

El petit Eric Smith anava sovint en bicicleta pel seu poble i primer ningú va pensar que hagués estat capaç de matar en Derrick Robie, de només 4 anys, que va ser trobat sense vida en aquella zona. La brutalitat d’aquest crim el converteix en un dels més espantosos de la història.

El petit Derrick Robie va aparèixer mort en un bosc a prop d’on vivia i del parc on solia jugar. El seu botxí el va transportar des d’aquest últim lloc fins a l’escenari del crim, on li va clavar cops al cap amb pedres i el va penjar.

Quan les autoritats van interrogar l’assassí del petit, al noi no només li era igual l’assassinat, sinó que també semblava feliç per l’atenció que despertava amb l’interrogatori. El van considerar culpable d’assassinat en segon grau i avui en dia segueix tancat a la garjola.

L'Eric Smith va assassinar un nen petit amb molta brutalitat
L'Eric Smith va assassinar un nen petit amb molta brutalitat | Cedida

 

2. Cayetano Santos «Petiso Orejudo», de 9 anys

Conegut amb el pseudònim de «Petiso Orejudo», en Cayetano Santos era un infant argentí que el 1906 va assassinar la Maria Rosa Face, una nena de només 3 anys. Primer va segrestar-la al davant d’un magatzem i va intentar-la estrangular. No ho va aconseguir i aleshores va decidir que l’enterraria amb vida en un erm.

Dos anys després, el 1908, va provar de matar dos infants de 2 anys d’edat amb només 8 dies de diferència. El seu primer objectiu va ser en Severino González, un nen a qui va intentar ofegar sense èxit a la pica d’un celler. A continuació va mirar d’assassinar en Julio Botte però, per fortuna, la seva mare el va salvar. Ara bé, el Petiso Orejudo ja li havia cremat les parpelles amb una cigarreta.

Aquestes dues temptatives d’assassinat van fer que les autoritats enviessin el petit criminal a l’anomenada Colonia de Menores Marcos Paz per intentar corregir la seva inclinació assassina. Ara bé, al cap d’uns anys va sortir-ne amb un quadre psicològic encara més pronunciat.

El 1912, un temps després d’haver sortit en llibertat, va posar-se a perpetrar un assassinat rere l’altre. El 25 de gener d’aquell any va asfixiar un noi de 13 anys anomenat Arturo Laurora. El 7 de març va cremar la roba d’una nena de 3 anys, la Reyna Bonita Vanicoff, i després la va cremar viva a ella. Al novembre va provar de perpetrar tres crims amb menys de 2 setmanes de diferència, tot i que sense èxit.

El seu primer objectiu frustrat va ser penjar en Roberto Russo i, el segon, colpejar fins a matar la Carmen Ghittone i la Catalina Naulener. Ara bé, 2 setmanes després de l’últim intent d’assassinat va decidir apallissar, clavar un clau enorme a la templa, lligar i penjar en Gesualdo Giordano.

El mes de novembre de l’any 1914, un jutge va demanar que fos internat a l’Hospicio de las Mercedes, lloc on va acabar anant a parar i on va aprofitar per atacar 2 interns amb resultats desastrosos: un va acabar en cadira de rodes i l’altre, invàlid. Després de dur a terme aquestes dues agressions, van tancar-lo a la presó i allà va passar la resta dels seus dies.

 

3. Carl Newton Mahan, de 6 anys

Resulta molt difícil de creure que un menut de només 6 anys d’edat pugui matar algú. El mes de maig de l’any 1929, en Carl Newton buscava ferralla juntament amb un amic de 8 anys, en Cecil Van Hoose, per fer-ne col·lecció. Aquest últim va colpejar amb un tros de ferralla el cap d’en Carl per tal de prendre-li la que el nen havia trobat.

En Carl es va voler venjar del nen i, en lloc de discutir-s’hi o de pegar-lo, se’n va anar a casa per agafar la pistola que guardava el seu pare a la llar familiar. Aleshores, va anar a buscar en Cecil i va disparar-li a boca de canó tot just després de sentenciar-lo amb un «et dispararé». En Cecil va perdre la vida ràpidament.

Es considera que en Carl Newton és un dels criminals més prematurs de tots els temps. Tot i que el van condemnar a passar 15 anys en un reformatori, posteriorment un jutge va absoldre’l perquè no trobava encertat jutjar un nen tan petit.

En Carl Newton va quedar absolt
En Carl Newton va quedar absolt | Psicología y Mente

 

4. Amardeep Sada, de 8 anys

Certament, costa digerir que un infant pugui cometre un assassinat. Ara bé, quan aquest nen mata més d’una persona costa molt de creure i d’assimilar. El cas del petit Amardeep Sada es desenvolupa en aquest sentit i implica també els seus progenitors que, tot i saber que el nen havia llevat la vida de dos individus, no van delatar-lo.

El juny del 2007, el menut només tenia 8 anys quan el van detenir a l’Índia acusant-lo de la mort de 3 nadons, 2 dels quals eren cosins seus. Les seves dues primeres víctimes van ser cosins seus. El primer només tenia 6 mesos, i el segon va rebre una pallissa monumental que li va causar la mort. Finalment, el nen va matar també una veïna de només 6 mesos i, si no hagués estat per aquest crim, molt probablement no hauria estat detingut, perquè com hem dit els seus pares el van encobrir.

L'Amardeep Sada va matar 3 nadons, dos dels quals eren cosins seus
L'Amardeep Sada va matar 3 nadons, 2 dels quals eren cosins seus | Cedida

 

5. Jordan Brown, d’11 anys

Encara que segueix sense transcendir la raó real per la qual l’any 2009 en Jordan Brown va assassinar la companya sentimental del seu pare, anomenada Kenzie Houk, que estava embarassada, tot sembla indicar que ho va fer per gelosia.

El petit Jordan va disparar un tret a l’esquena de la Kenzie, que estava estirada al llit. Quan la filla que tenia de només 4 anys va descobrir el cos sense vida de la dona, el seu assassí era a l’escola fent veure que no havia passat res estrany. En Jordan no es portava gens bé amb la víctima i li va comunicar que la volia matar abans de fer-ho.

En Jordan Brown va disparar la companya sentimental del seu pare i la va matar
En Jordan Brown va disparar la companya sentimental del seu pare i la va matar | Cedida

 

  • També et pot interessar: La nena més petita que mai s’ha suïcidat: Samantha Kuberski, de només 6 anys

Comentaris

envia el comentari