URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Nou funcionaris de la presó d’Estremera agredits durant el trasllat d’un pres

La presó d’Estremera, on van estar diversos mesos els presos catalans, està etiquetada com a presó de màxima seguretat

Platón, el preso de Estremera violento
A l’esquerra una imatge del pres Platón, a la dreta, seqüeles del seu últim episodi de violència| El Español

Nou funcionaris de la presó d’Estremera, a Madrid, van ser agredits per Ángel Platón Estévez, un pres amb l’àlies de Platón i que compleix condemna per diversos actes violents com altercats, delictes contra la salut pública, agressions, robatoris i intimidació. L’home ja va avisar als funcionaris la nit abans, amb una actitud de superioritat, que l’endemà l’anava a «montar-la molt gorda» i per tant, que cometria algun acte d’indisciplina penitenciaria.

Cal recordar que els presos independentistes catalans van estar els seus primers mesos de reclusos a la presó d’Estremera. Així Junqueras, Forn, Romeva, Rull i Turull havien passejat pels passadissos d’aquesta presó de Madrid, coincidint possiblement amb aquest pres en concret. El centre penitenciari d’Estremera té fama de ser una de les presons de més seguretat de tot el país, tot i així es poden viure casos de violència com el protagonitzat per Platón.

La presó d'Estremera darrere la primera reixa de seguretat
La presó d’Estremera és una de les presons amb major seguretat de l’estat espanyol| Joan Manel Oller
 

Va agredir fins a nou funcionaris

La nit del 24 al 25 de gener, Ángel Platón Estévez va ferir fins a nou funcionaris de la presó d’Estremera. Alguns van patir lesions i la majoria presentaven contusions i cardenals. Inclús, un d’ells continua de baixa mèdica i dos dels funcionaris van haver d’acudir a infermeria per realitzar-se anàlisis, ja que durant la baralla el pres va expulsar sang i saliva que els hi va entrar a la boca.

Platón ja acumula expedients disciplinaris en altres presons i ha protagonitzat incidents molt greus, agredint a diversos funcionaris. Aquesta vegada Ángel Platón Estévez havia d’acudir a l’hospital Gregorio Marañón, a Madrid i durant el trajecte, tant dins de la presó com fora d’ella, va propinar puntades de peu, cops de cap, de colze i de genoll als guàrdies que l’acompanyaven i ningú podria ni parar-lo ni tranquil·litzar-lo.

Puerta Cárcel
El pres ja havia passat per altres centres penitenciaris d’Espanya| CatalunyaDiari.cat

 

Un forcejament amb extrema violència

Just abans de pujar al furgó policial, Platón va començar a forcejar amb «extrema violència», segons descriuen els funcionaris. Va resistir-se a pujar a la furgoneta, però els agents van aconseguir traslladar-lo al centre mèdic tot i les seves amenaces: «No tindreu collons de ficar-me a la furgoneta. Quan m’incorporeu, li arranco la vida a qualsevol de vosaltres».

En total, nou funcionaris van resultar ferits o amb seqüeles durant els 30 minuts que van trigar a poder posar el pres a l’interior de la furgoneta per realitzar el trasllat a l’hospital Gregorio Marañón.


Comentaris

envia el comentari