rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🌞 La previsió del temps cada día al teu Instagram. Segueix-nos fent clic aquí!

A judici el veí de Ripoll que va atacar un home amb un matxet al crit de «'The Walking Dead'»

L'acusat s'enfronta a una pena de 9 anys de presó per temptativa d'homicidi i a pagar 1.440 euros per dos delictes de lesions

L'Audiència de Girona ha jutjat un veí de Ripoll que en va atacar un altre amb un matxet i una navalla al crit de «'The Walking Dead'». Els fets van tenir lloc la matinada del 8 de gener de l'any passat en un pis del carrer Lambert Mata de Ripoll. L'acusat feia escassament quatre dies que hi vivia. Abans, l'home s'estava en un garatge perquè la propietària era amiga seva i li havia proposat. Aquella nit, la dona li va presentar el seu xicot. Segons sosté el fiscal, el processat es va enfadar amb ell, va anar cap a la seva habitació a buscar les armes i el va atacar. Primer va intentar-ho amb el matxet i després amb la navalla. Durant el judici, el processat ha dit que no recordava «res concret» del què havia passat, només que aquella nit li havien fet un tall al dit. L'home s'enfronta a 9 anys de presó per temptativa d'homicidi i a pagar 1.440 euros de multa per dos delictes de lesions.

L'acusat és un home acostumat a viure a muntanya. De fet, com ha relatat, feia temps que vivia sol en una masia, on cuidava cavalls. Però ara fa uns tres anys, se li va diagnosticar una malaltia rara, que li provoca dolors arreu del cos, i va perdre la feina. Llavors, l'home va anar a viure en un garatge de Ripoll fins que una amiga seva li va proposar estar-se al seu pis a canvi de pagar-li 150 euros. El processat va acceptar i es va traslladar a l'habitatge, situat al carrer Lambert Mata, a principis del 2016. A més d'ells dos, al pis també hi vivia el fill de la dona..

 

Els fets que han arribat avui a judici van tenir lloc la matinada del 8 de gener. Feia poques hores que la dona havia presentat la seva nova parella a l'acusat, i tots quatre s'estaven al menjador de la casa. Segons sosté el fiscal, cap a les dues de la nit, els dos homes es van discutir i el processat va atacar l'altre amb les dues armes mentre es trobava assegut al sofà. Primer amb un matxet coreà, que havia batejat amb el nom de 'The Walking Dead' i després, amb una navalla militar.

Davant del tribunal, l'acusat ha explicat que no recordava «res concret» del què havia passat. Sí que ha explicat, però, que aquella nit la seva amiga i el seu xicot havien consumit alcohol i cocaïna. El processat també ha dit que, per combatre el dolor, solia prendre fins a dinou pastilles diàries, a més d'aplicar-se pegats de morfina. També ha negat haver begut alcohol. La seva versió, però, xoca frontalment amb la que ha explicat la víctima. L'home, que aquella matinada ha admès haver-se drogat, ha dit que l'acusat, que al seu torn anava bevent alcohol, s'havia enfadat de cop amb ell. La víctima estava ensenyant claus de judo al noi de 17 anys i el processat li va retreure que fes mal al jove. Aleshores, la víctima ha explicat que l'acusat havia anat directe cap a la seva habitació i n'havia sortit amb el matxet a les mans. «Es va abraonar damunt meu, i sort que el vam poder aturar, perquè si no em mata», ha explicat la víctima.

 

Durant el judici, el fill de la dona ha explicat que abans de l'atac va córrer a amagar-se al lavabo. Com que sabia quin nom li havia posat l'acusat al seu matxet, quan el va sentir cridar 'The Walking Dead', va marxar ràpidament del menjador. El fiscal imputa al processat un delicte de temptativa d'homicidi i dos més de lesions lleus. Per al primer, demana que es condemni el veí de Ripoll a una pena de 9 anys de presó i per als altres dos, que se l'obligui a pagar una multa de 1.440 euros. Tot i que l'acusat ha dit que aquella matinada se sentia com si «estigués flotant», els metges que el van examinar han explicat que l'alcohol i les pastilles no l'havien afectat greument les facultats. El cas, que s'ha jutjat a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris