A presó per abusar sexualment d'una menor després de fer-se passar per un adolescent

L'home, de 39 anys, va ser detingut el passat 13 d'octubre

Els Mossos d’Esquadra va detenir el passat 13 d’octubre un home de 39 anys de nacionalitat espanyola i veí de Vallirana per abusar d’una menor de 15 anys després de fer-se passar per un jove dos anys més gran. Segons fonts policials, l’home, que té antecedents, va crear un perfil fals en una xarxa social simulant ser un jove amb un físic molt atractiu i va començar a guanyar-se la confiança de la noia. Inicialment, només volia que fos la seva parella fins que a mitjans de juliol va demanar-li veure-la en persona. La noia va poder comprovar com en realitat es tractava d’una persona molt més gran, tot i que el detingut li va dir que tenia 24 anys i li va assegurar que la tractaria amb respecte. Al setembre, i després de seguir la menor fins al lloc on estiuejava amb els seus pares per controlar-la, l’home va aconseguir que anés fins a casa seva i allà va abusar d’ella.

  

En la primera trobada, la jove va veure que el detingut no era el noi de les fotos amb qui havia establert contacte, però tot i així va mantenir contacte amb ell després que li assegurés que tenia 24 anys i que seria molt respectuós amb ella. A partir de llavors, l’home va mantenir el contacte amb ella fins al punt que ella li va anar enviant gradualment fotos de caire sexual.
 

A més, durant el període de vacances, l’home va arribar a seguir la menor fins a l’apartament d’estius dels seus pares amb l’objectiu de controlar-la, i al setembre va aconseguir –amb regals i enganys- que l’acompanyés a casa seva a Vallirana on va abusar d’ella.
  

Posteriorment a l’abús sexual, l’home va advertir a la menor que no expliqués a ningú el que havia passat perquè si no les conseqüències per a ella serien molt greus. A més, li va començar a controlar els amics i els contactes que tenia en una aplicació de missatgeria instantània per tal d’exercir el màxim control sobre ella. La menor va acabar denunciant els fets als Mossos en companyia del seu pare el passat 12 d’octubre i els agents van detenir l’home l’endemà. Posteriorment, es va fer una entrada i escorcoll en el seu domicili a Vallirana on els investigadors van comissar nombrós material informàtic a la recerca de continguts pedòfils.

 

Es dóna la circumstància que l’home ja havia estat detingut per fets similars a Terol i té vigent una ordre d’allunyament emesa pel Jutjat Penal d’aquella ciutat. El detingut, amb cinc antecedents tots per fets similars, va passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia va decretar el seu ingrés a presó. La investigació no està tancada i no es descarten més imputacions pel mateix delicte.