Militar tailandès assassí de 20 persones en un centre comercial el 8 de febrer de 2020

Abaten a trets el militar tailandès que va matar 30 persones en un centre comercial

El soldat ha estat abatut després de fugir

La Policia de Tailàndia ha abatut el militar que ahir va provocar una massacre deixant 30 morts i 58 ferits, en obrir foc indiscriminadament en un centre comercial de la ciutat de Nakhon Rachtasima. L'individu que ha perpetrat l'atac ha estat identificat com el sergent Jakkrapanth Thomma, de 32 anys i qui, segons les primeres investigacions, va robar armes i municions de la base militar de Surathampithak, on estava destinat.

Allà va matar a trets el seu comandant,  una civil i un altre soldat abans de robar un tot terreny cuirassat model Humvee amb el qual va fer acte de presència al centre comercial Terminal 21. Un dels oficials assassinats ha estat identificat com el coronel Anantharot Krasae, amb qui el sergent va protagonitzar una disputa prèvia. La civil morta es tractaria d'una dona de 63 anys, familiar del coronel, possiblement la seva sogra.

Posteriorment va fugir a un temple budista on va matar o va ferir diversos creients i després es va desplaçar fins al centre comercial, on va obrir foc indiscriminadament a l'aparcament.

Publica moments de la massacre a les xarxes

Un cop va arribar al centre comercial, «l'individu va fer servir una metralladora i va disparar víctimes innocents. Hi ha molts morts i ferits», ha explicat el portaveu policial Krissana Pattanacharoen. Jakkrapanth hauria publicat diverses fotos i vídeos del seu atac en el seu compte de xarxes socials, que es tractaria d'una «venjança». «Ara estic cansat», diu Jakkakrapanth a la cambra, amb casc i uniforme militar: «Ja no puc moure el meu dit».

Després d'hores de tensió, efectius de les forces de seguretat van poder acostar-se al lloc on va acabar atrinxerant-se el sospitós i el van instar a entregar-se, però aquest va respondre amb crits i trets. Això va permetre evacuar centenars de persones que estaven atrapades al centre comercial abans de la incursió final que va acabar amb la seva mort.

També et pot interessar...