IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Absolen l'acusat de violar una dona a l'Alt Empordà

El Tribunal declara que té «dubtes seriosos i raonables» sobre l'agressió sexual perquè la denunciant no ha donat les mateixes versions dels fets durant el judici

L'acusat ha estat condemnat per l'Audiència de Girona per colpejar la víctima però té «dubtes seriosos i raonables» sobre l'agressió sexual
L'acusat ha estat condemnat per l'Audiència de Girona per colpejar la víctima però té «dubtes seriosos i raonables» sobre l'agressió sexual | CEDIDA

L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat de violar una dona a Sant Pere Pescador, a la comarca de l'Alt Empordà, el 13 de gener del 2016. El tribunal subratlla que té «dubtes seriosos i raonables» sobre l'agressió sexual perquè la víctima «no ha relatat el mateix» en les diverses declaracions que ha fet al llarg del procediment. «El tribunal té dubtes que les imputacions efectuades contra l'acusat responguin a la realitat exacta del que va passar», recull la sentència, que també l'absol d'un delicte de coaccions.

L'acusat ha estat condemnat per un delicte de lesions

Per contra, el condemnen com a autor d'un delicte lleu de lesions perquè, segons relata la sentència, quan tots dos van marxar de casa de l'acusat van començar a discutir: «El processat la va agafar pels cabells, la va llençar contra terra i li va donar puntades». Com a conseqüència de l'atac, la dona va patir contusions i hematomes i li han quedat cicatrius com a seqüela. Per això, el tribunal condemna l'acusat a pagar una multa de 270 euros i a indemnitzar la víctima amb 950 euros.

La fiscalia acusava el processat d'un delicte d'agressió sexual i sol·licitava 12 anys de presó mentre que l'acusació particular elevava la petició a 13. També li atribuïen un delicte de coaccions pel qual demanaven 3 anys de presó i un delicte lleu de lesions, pel que volien que pagués una multa de 1.080 euros. La defensa demanava l'absolució. 

«El tribunal no ha arribat a la convicció necessària per dictar una sentència condemnatòria en relació al delicte d'agressió sexual» | Europa Press

 

«Diversos elements generen dubte sobre la credibilitat de la víctima»

La sentència considera provat que cap a les nou del vespre del 13 de gener del 2016 l'acusat i la víctima es van conèixer en un bar de Figueres. «Ambdós van establir una conversa i van prendre una consumició junts», afegeix. «L'acusat va proposar a la denunciant anar a casa seva a prendre alguna cosa i a fumar marihuana, proposta a la qual ella va accedir». Un cop dins el domicili, van «mantenir relacions sexuals». El tribunal conclou que no ha quedat acreditat que no fossin consentides o, tal com sostenia el processat, després d'arribar a un acord econòmic. 

«El tribunal no ha arribat a la convicció necessària per dictar una sentència condemnatòria en relació al delicte d'agressió sexual», recull la sentència que subratlla hi ha «diversos elements que generen dubte» sobre la credibilitat del relat de la víctima. En concret, exposa que la denunciant «no ha relatat de la mateixa manera els episodis pels quals formula acusació» en les diverses declaracions que ha fet al llarg del procediment. 

La sala posa com a exemple que al judici va ser el primer cop que la denunciant va assegurar que l'acusat l'havia amenaçat amb «rajar-li la cara i matar-la» amb unes tisores. «Que no ho exposés en la seva declaració policial ni en seu instructora és rellevant i suposa una minva en la persistència de la seva declaració». Per això, absol l'acusat d'agressió sexual i coaccions perquè el tribunal «no ha arribat a una certesa més enllà de tot dubte raonable que els fets van passar tal com els va descriure la denunciant». 


Comentaris

envia el comentari