IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Absolen dues cuidadores acusades de robar 72.000 euros d'una anciana de Figueres i vendre les seves joies

La sentència considera que no són culpables perquè no van treure més diners dels que necessitava la dona per cobrir les seves despeses

Les dues acusades, assegudes aquest 15 de novembre del 2016 a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona. | ACN

L'Audiència de Girona ha absolt les dues cuidadores acusades de buidar els comptes bancaris d'una anciana de Figueres, apropiar-se de més de 72.000 euros i vendre les seves joies. Els fets pels quals les processades s'enfrontaven a penes de fins a quatre anys i deu mesos de presó haurien tingut lloc entre els anys 2011 i 2012, quan l'anciana va patir un deteriorament mental que li va impedir continuar fent-se càrrec dels seus diners. 

La sentència conclou que, durant aquest període, «no es constata que les acusades fessin extraccions dineràries superiors a les que venia efectuant l'anciana per atendre les seves despeses». Per tant, subratlla que no s'ha acreditat que s'hagin apropiat «de cap suma de diners». En relació a les joies, el tribunal indica que no hi ha proves que demostrin que no van ser un regal de la dona, tal com van sostenir les acusades al judici.


Comentaris

envia el comentari