URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

Absolen la doctora de Palamós acusada d'homicidi imprudent per errar el diagnòstic d'un pacient que va morir

La sentència conclou que va actuar seguint els protocols

La doctora de l'hospital de Palamós acusada d'homicidi imprudent, durant la primera jornada del judici | CatalunyaDiari.cat

El Jutjat penal 2 de Girona ha absolt la metgessa de l'hospital de Palamós acusada d'homicidi per imprudència greu professional per errar el diagnòstic d'un pacient que va anar a urgències el 26 de juny del 2011. Fiscalia i acusació particular demanaven 3 anys de presó i 5 d'inhabilitació. La sentència conclou que la doctora va actuar seguint els protocols i que els símptomes que presentava el pacient no feien sospitar que patís una dissecció aòrtica. Per això, justifica que la doctora no demanés que li fessin un TAC. «Va descartar les sospites de dissecció d'aorta analitzant degudament el pacient amb les proves realitzades», recull. La metgessa li va diagnosticar una epigastràlgia i l'home va morir 42 dies més tard.

La mateixa doctora ja havia atès, l'any 2000, un germà del pacient, que va morir com a conseqüència d'un aneurisma dissecant d'aorta. La família la va denunciar, també, per errar en el diagnòstic. Després del judici del 10 de febrer del 2005, la van absoldre. «No ha quedat provat que quan va visitar el pacient el 2011, l'acusada tingués coneixement que era familiar de l'altre pacient», sosté la jutgessa.


Comentaris

envia el comentari