MINUT A MINUT

🔴 Totes les reaccions i mobilitzacions per la sentència del procés

Absolt l'acusat de maltractar la dona i prostituir-la a l'Empordà

La magistrada considera que no s'ha pogut acreditar que l'agredís de manera continuada ni tampoc que s'enriquís a costa seva
La sentència veu provat que la dona va exercir «lliurement» la prostitució | CatalunyaDiari.cat

 

L'Audiència de Girona ha absolt un home acusat de maltractar la seva dona a Vilabertran, a l'Alt Empordà, i de lucrar-se amb els diners que guanyava prostituint-se. La magistrada considera que no s'ha pogut acreditar que l'acusat menystingués de manera «metòdica i continuada» la víctima ni que «hagués creat un ambient de dominació i terror», com tampoc que l'agredís en dues ocasions més a Figueres i Eivissa.

 

La sentència només veu provat que la dona va exercir «lliurement» la prostitució des de mitjans de 2014 fins al novembre de 2016 a Figueres i a Eivissa però no s'ha pogut demostrar que durant aquest temps l'inculpat «aprofités la situació de vulnerabilitat» de la dona, s'enriquís a costa seva ni que l'hagués pressionat perquè «s'esforcés a aconseguir més diners». El fiscal demanava una pena de 9 anys de presó, una multa de 240 euros i una indemnització d'11.045 euros en concepte de responsabilitat civil.

 

 

La dona denuncia agressions a Eivissa i a Figueres

Els fets es remunten a l'agost de 2012 i el 2016 quan, segons la versió de la dona, l'acusat l'hauria agredit primer al domicili que compartien a Eivissa i després, davant de la filla que tenien en comú, a l'estació de Figueres. Segons va denunciar, l'home l'hauria agafat pel coll, mossegat al llavi i tirat a terra. Tot seguit l'hauria fet entrar, a la força, dins del cotxe i, un cop dins de casa seva, a Vilabertran, li hauria propinat cops de peu a les cuixes i li hauria llençat el mòbil a la cara. 

 

  

  

A la sentència, no es considera provat que l'home, amb qui la dona va mantenir una relació sentimental des del 2008 i fins a finals de 2016, la menystingués de manera «metòdica i continuada». Tampoc que la insultés contínuament, ni que l'agredís, amb bufetades, empentes i cops de peu, ni que «hagués creat un ambient de dominació i terror». A més, no veu provat que l'hagués «atemorit, ni que li hagués impedit el lliure desenvolupament de la seva vida»

 

 

 

Absolt de prostitució lucrativa

Sobre el delicte de prostitució lucrativa, la magistrada creu que «la tesi de l'acusació ha quedat completament desactivada» per la declaració de la dona perquè va declarar que quan va arribar a Espanya amb l'acusat, ell no tenia feina i van decidir que ella treballaria exercint la prostitució

 

La dona hauria exercit la prostitució a Figueres i a Eivissa   | CatalunyaDiari.cat

 

 

  

També va manifestar que els diners els guardava en un compte a nom de l'inculpat però que ella tenia targeta i que estava autoritzada per operar-hi. «Les despeses que es feien amb els seus diners, eren consentides per ella i que no li rendia comptes dels diners que guanyava», recull la sentència. «En tota la declaració no es fa la més mínima referència a la possibilitat que l'inculpat l'hi imposés condicions abusives o desproporcionades a l'hora d'exercir la prostitució, ni que ella es trobés en una situació de vulnerabilitat», detalla la magistrada. 

 

 

 

  

  

El fiscal demanava una pena de 9 anys de presó per a l'acusat: 3 anys per un delicte de maltractament habitual en l'àmbit de la violència domèstica, 2 anys pels dos delictes de maltractament en l'àmbit de la violència domèstica i 4 anys pel delicte de prostitució lucrativa. L'Audiència ha absolt l'acusat de tots els delictes i ha deixat sense efecte les mesures cautelars que li va imposar inicialment. 

  

 

 

Comentaris