El presumpte «estafador de l'amor» de Barcelona, absolt del primer judici

El jutge renya a la víctima: no va tenir «una mínima autoprotecció» davant les mentides poc creïbles que li deia l'acusat
Agents dels Mossos durant la detenció de l'home, en un parc de Barcelona.
Agents dels Mossos durant la detenció de l'home, en un parc de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

El Jutjat penal número 1 de Barcelona ha absolt el conegut com l’estafador de l'amor, Albert Cavallé, dels delictes d'estafa i apropiació indeguda per un «préstec» de 2.280 euros que li va fer una dona a qui va conèixer a través de l'aplicació de cites Badoo i que l'acusat va tornar mesos després. Els dos es van conèixer el mes de novembre del 2015 i la dona va denunciar-lo quan va acabar la relació, un mes i mig més tard.

 

Segons la denunciant, Cavallé, li havia fet creure que necessitava els diners per a les seves necessitats bàsiques, perquè li havien robat el DNI o perquè tenia problemes de salut i no podia costejar-se els tractaments que no li cobria la Seguretat Social. El jutge considera que la dona podria haver evitat els fets si hagués mantingut «una mínima autoprotecció o diligència» i que els motius donats per l'home «semblaven mentides o enganys difícilment creïbles». Albert Cavallé, va acabar retornant 2.400 euros a la dona a l'abril següent.

 

El jutge no creu que les explicacions que donava Cavallé fossin creïbles en una persona «mitjana»

El jutge constata com la primera entrega de diners es va efectuar quan ambdós no es coneixien personalment encara, sinó només a través del xat, després que li haguessin robat el DNI i hagués de desplaçar-se urgentment a Andorra per tancar un negoci; i com posteriorment li va donar altres quantitats amb l'argument que per rebre uns diners que el seu pare li havia de tornar el seu compte havia de tenir un saldo positiu i amb un import mínim.

 

«Resulta difícilment creïble que avui en dia, amb els mitjans informàtics que hi ha, una persona amb recursos i comptes bancaries amb saldo positiu, no pugui obtenir diners tot i haver perdut el DNI i targetes, resulta igualment increïble que per poder efectuar una transferència a un compte aquest hagi de tenir un saldo mínim i resulta igualment poc creïble que una mútua o la seguretat social no cobreixi proves mèdiques o intervencions quirúrgiques», argumenta la sentència, que recorda que una de les entregues s'hauria efectuat just davant l'Hospital Cínic, on Albert Cavallé, estava suposadament ingressat arran d'un accident. A més, el jutge tampoc creu que els metges el deixessin sortir al carrer vestit amb roba normal per recollir els diners. 

 

El jutge creu que la dona tenia mecanismes per saber que l'enredaven

En el judici, Albert Cavallé, va desmentir la versió de la denunciant i que li demanés diners perquè havia perdut el DNI, que hagués d'anar a Andorra a fer unes transferències bancàries o que hagués tingut un accident, que estigués ingressat a l'Hospital Clínic i que necessités diners per certes proves i pròtesis que no incloïa la sanitat pública. De fet, va assegurar que no recordava moltes d'aquestes excuses i va dir que no eren certes.

 

Imatge d'arxiu d'Albert Cavallé, el gigoló estafador de Barcelona.
Imatge d'arxiu d'Albert Cavallé, el gigoló estafador de Barcelona. | Facebook

 

La dona va presentar els documents de les converses del xat, però no estaven validades notarialment, sinó que eren captures de pantalla, fet que eviten donar-hi validesa legal. A fi de comptes, el jutge creu que la dona tenia opcions de no deixar-se enredar per Cavallé, fet que serveix per poder-lo absoldre. Fins i tot «renya» a la víctima, assegurant que hauria d'haver pres mesures d'autoprotecció per evitar ser enganyada, tenint en compte que va conèixer a Cavallé en una xarxa social de contactes com Badoo.

 

El jutge tampoc considera que l'home pugui ser acusat d'apropiació indeguda perquè la dona li va deixar els diners com a préstec. La fiscalia, per la seva banda, demanava 2,5 anys de presó per l'estafa i apropiació indeguda dels 2.280 euros. S’espera que ara la demandant recorri la sentència. Cavallé té altres causes obertes per delictes també d’estafa. Caldrà veure si aquesta primera sentència contra el conegut presumpte estafador de l’amor acaba servint per salvar-se de totes les denúncies o les altres víctimes corren diferent sort.Comentaris

envia el comentari