Absolt d'un intent de violació a l'Empordà pel testimoni «no creïble» de la dona

Al judici, la dona va canviar completament la versió que ja havia donat amb anterioritat

L'Audiència de Girona l'ha condemnat a 14 anys de presó
El Palau de Justícia de Girona | Cedida

L'Audiència de Girona ha decidit absoldre un home acusat d'intent de violació a una dona al municipi de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. Aquesta decisió ha estat presa com a conseqüència de les diferents versions dels fets explicades per la suposada víctima i recollides pel fiscal.

El tribunal ha decidit, doncs, no condemnar l'acusat tenint en compte que la fiscalia hauria «vulnerat el principi acusatori», en canviar l'hora i el lloc dels suposats fets. A més, l'Audiència també ha tingut en compte que les diferents versions recollides per la fiscalia s'han basat en les declaracions canviants de la dona, pel que ha considerat que el seu testimoni «no és creïble».

La suposada víctima canvia completament el relat dels fets

En un primer moment, la dona va explicar que els fets van succeir el 9 d'octubre del 2016 a la tarda. Segons ella, l'acusat hauria recollit la presumpta víctima amb el cotxe a Torroella de Montgrí i l'hauria portat a un camp de pomeres, allà seria on l'hauria intentat forçar. Aquesta era la versió que recollia el text de l'acusació.

Al judici, però, la dona va decidir canviar per complet la versió del succeït. Davant el tribunal va explicar que l'agressió havia sigut a la nit, i no a la tarda, a més, també va afirmar que no va ser en un camp de pomeres, com havia dit en un primer moment. Segons aquesta segona versió, els fets haurien tingut lloc al taler mecànic de la seva parella.

Segons la dona, tot hauria passat en el recinte, que es troba a Bellcaire d'Empordà. El seu xicot i l'acusat haurien estat bevent cerveses i en un moment determinat ell va intentar fer-li tocaments.

Vulneració del principi acusatori

Per tots aquests canvis de versió, tant de lloc, com d'hora així com de la manera com va passar tot, el tribunal ha considerat que es tracta d'una «modificació substancial» que, com que es va fer després del judici no donava a l'acusat «cap possibilitat de presentar cap prova». És a dir, que s'ha considerat que s'ha «vulnerat el principi acusatori».

A més, també s'ha afirmat que el canvi de versió tan radical de la dona ha fet que el tribunal consideri que el seu testimoni «no és creïble». Per tot això, l'acusat no ha estat condemnat amb cinc anys de presó, com es demanava per a ell, sinó que ha estat absolt.


Comentaris

envia el comentari