IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Absolen un metge gironí denunciat dos cops per abusos sexuals a pacients

L’home ja està complint condemna per la primera denúncia i, segons el tribunal, això no «corrobora» la segona

El metge de l'hospital de Salt acusat d'abusar sexualment d'una pacient en una foto del judici d'aquest 23 d'octubre del 2018
El metge de Salt ha quedat absolt de la segona denúncia per abusos sexuals | Cedida

L’excap d’urgències de l’Hospital Santa Caterina de Salt, al Gironès, ha quedat absolt de la segona denúncia per abusos sexuals a pacients, segons ha decidit l’Audiència de Girona. L’acusat ja està complint una condemna de 8 anys de presó per abusar sexualment de cinc pacients mentre exercia entre els anys 2008 i 2009. En aquesta segona denúncia, la fiscalia demanava una condemna de 6 anys de presó i 6 més de llibertat vigilada.

En aquesta ocasió, la pacient l’ha denunciat afirmant que en una visita per un mussol a l’ull l’any 2005, el doctor li va introduir els dits a la vagina fins a tres cops, al·legant que volia descartar que tingués càncer de coll d’úter. Tanmateix, el tribunal ha conclòs que «No es considera provat que en el transcurs de l'atenció sanitària l'acusat efectués tocaments a la pacient».

L’acusat assegura que no coneix la dona

Tot i ser denunciat per segon cop, el metge de Salt ja està complint condemna per abusar sexualment de diverses pacients i, segons recull la sentència, aquests antecedents no es poden fer servir per «corroborar» la versió de la denunciant i, a més, no hi ha «ni un sol element extern» que la confirmi. Per una altra banda, durant el judici, el metge va negar les acusacions, afirmant: «Puc oblidar un nom, però no oblido una cara. Jo a aquesta senyora no l'he vist mai, ni l'he visitat, ni l'he vist mai». 

Aquesta denúncia va ser interposada el novembre del 2014, nou anys més tard dels fets, ja que segons va explicar la dona al judici, l’any 2005 no ho va fer perquè feia poc que estava al país, només tenia 19 anys i pensava que no la creurien. Però després el va denunciar perquè a les notícies va veure el primer judici i va identificar el metge que va ser acusat d’un delicte d’abús sexual amb penetració i s’enfrontava a una nova pena de sis anys de presó.  

L'acusat està complint condemna per abusar sexualment de cinc pacients
L'acusat està complint condemna per abusar sexualment de cinc pacients | Cedida

No hi ha proves per condemnar l’acusat

No obstant això, la sentència conclou que, tot i que l’acusat va atendre la dona, «no considera provat que, en el transcurs de l'atenció sanitària rebuda, l'acusat efectués tocaments als pits a la denunciant ni li introduís els dits a la vagina». Per tant, la decisió final «no pot ser una altra que l'absolució, ja que la prova existent no permet enervar la presumpció d'innocència».

A més a més, l’Audiència també deixa clar que l’actual condemna que està complint d’acusat «no implica un element de corroboració perifèrica del relat de la víctima» perquè els antecedents no es poden fer servir per «sobrecarregar la motxilla incriminatòria» i aquest seria «l'únic element que corrobora la declaració de la víctima». És a dir, segons la sentència, no existeix «cap element extern» que corrobori la versió de la denunciant.

Cal destacar també, que el marit de la víctima no va ser citat a declarar tot i que la dona va assegurar que, en sortir de la consulta, li va explicar el que havia passat. Per tant, «aquest element hauria estat, sens dubte, una font hàbil de corroboració». Finalment, existeixen «certs elements que fan dubtar sobre la seva versió», com equivocacions en detalls concrets: «si ni tan sols allò merament perifèric podem donar-ho per acreditat, menys podrem arribar a la convicció íntima suficient sobre els elements nuclears del delicte».


Comentaris

envia el comentari