Absolts els set mossos que van ser acusats de colpejar tres joves detinguts pels aldarulls de Can Vies de 2014

No s'ha pogut provar, tal com deia l'acusació particular, que els Mossos van ferir als joves un cop detinguts o a l'interior de la furgoneta policial
Els set policies de l'ARRO dels Mossos, al banc dels acusats durant el judici oral.
Els set policies de l'ARRO dels Mossos, al banc dels acusats durant el judici oral. | CatalunyaDiari.cat

La Secció Segona de l'Audiència de Barcelona ha absolt set agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra acusats de lesionar tres joves detinguts en les protestes pel desallotjament de Can Vies de Barcelona el maig de 2014, en no quedar provat que les ferides que tenien van ser després de les detencions, tal com defensava l'acusació particular.

 

«No ha quedat acreditat que les ferides que presentaven es produïssin quan havien estat ja detinguts i no en ser dispersats o detinguts pels agents en el curs de la necessària actuació», assegura la sentència. El tribunal considera que no ha quedat provat que els set acusats causessin les ferides que presentaven els tres denunciants ni que fossin els que els van detenir, així com «tampoc que els vexessin o humiliessin quan es trobaven detinguts».

 

Cap mosso va saber dir qui havia detingut als joves

Els mossos van negar en el judici haver usat les seves porres contra ells i només han admès utilitzar aquesta arma prèviament en dispersar un grup de manifestants, a més que van assegurar no haver intervingut directament en la detenció dels tres joves que van sofrir ferides. Cap dels mossos que va declarar van saber dir quin agent havia practicat la detenció. Hi havia un vídeo que durant el judici oral es va ensenyar però cap agent s'hi va reconèixer o hi va saber veure cap dels seus companys. Les acusacions particulars van defensar que també després de la detenció, ja a la furgoneta —no es va poder fer el trasllat amb cotxes dels Mossos— van ser insultats pels agents.

Un sergent, un caporal i cinc agents van participar en una dispersió al carrer del Rosés, convertits en una batalla campal durant les nits d'aquella setmana de maig de 2014 després del desallotjament de Can Vies. Dos furgons de l'ARRO dels Mossos, una de les dues unitats antivalots de la policia catalana, van actuar en aquesta zona per dispersar i detenir un grup de manifestants que atacaven als antidisturbis amb ampolles incendiàries, llambordes i altres objectes.

 

Els agredits demanaven 15 anys de presó i la Fiscalia ja n'havia demanat l'absolució

En aquesta actuació concreta es van detenir quatre persones que ja van ser condemnades en un altre procediment; una d'elles per ferir d'una pedrada un agent, i tres d'elles posteriorment es van querellar per lesions: un tenia l'envà del nas dislocat, un altre va necessitar punts de sutura per un tall en el cap i el tercer tenia cops per tot el cos.

 

Els set agents s'enfrontaven a una petició de condemna de dues acusacions particulars —representaven els tres ferits— de fins a 15 anys i mig de presó per tres delictes contra la integritat moral i tres delictes de lesions, mentre que la Fiscalia no els acusava en no veure delicte. Finalment, la Secció Segona de l'Audiència de Barcelona els ha absolt.Comentaris

envia el comentari