La venedora de loteria que va quedar-se milers d'euros d'un premi a Tarragona

La venedora retorna 1.500 euros abans del judici i li apliquen l'atenuant de reparació del dany

Una dona ha acceptat 2 anys de presó i 6 anys d'inhabilitació especial per a lloc de treball públic per no haver abonat a la Societat Espanyola de Loteries 7.025 euros corresponents a la liquidació de diverses setmanes. Els fets van passar l'any 2016 als Pallaresos (Tarragonès). La dona, acusada d'un suposat delicte de malversació impròpia, l'havien de jutjar aquest dimecres a l'Audiència de Tarragona, però la defensa i la fiscalia han arribat a un acord de conformitat. La processada ha abonat prèviament 1.500 euros en concepte de responsabilitat civil i això ha permès que li rebaixin la pena per reparació del dany. La venedora haurà de retornar la resta dels diners que es va apropiar, però evitarà l'ingrés a presó perquè no té antecedents. 

Dues dones aniran a judici per estafar 16.700 euros a un avi al Baix Penedès

El cas de la venedora de loteria dels Pallaresos no és l'únic que s'ha viscut al Camp de Tarragona darrerament. I és que ahir dimarts, dia 6 d'abril, coneixíem que la fiscalia demana 2 anys i 3 mesos de presó i multa de 2.640 euros per a una dona i la seva filla acusades d'arruïnar un home del Montmell (Baix Penedès) de 85 anys i amb problemes de memòria. Segons el ministeri públic, després d'aconseguir el codi PIN de la llibreta d'estalvis de la víctima, les processades van posar-se d'acord per retirar fins a 16.700 euros del compte corrent de l'home, deixant-lo amb només 100 euros. La dona es va aprofitar del fet que visitava l'ancià amb freqüència i que en algunes ocasions li feia algun encàrrec, ja que tenia llogat l'annex al seu habitatge.

En l'escrit d'acusació, la fiscal assenyala que, a finals del 2018, mare i filla es van concertar per sostreure la llibreta d'estalvis del domicili de l'home. Prèviament i amb l'ànim d'obtenir un benefici patrimonial il·lícit, apunta, van ordir un pla pel qual la dona va acompanyar la víctima a una oficina bancària de Valls amb l'excusa d'ajudar-lo en la gestió de sol·licitar un número PIN associat a la seva llibreta. La processada es va encarregar de canviar al caixer el número provisional pel definitiu i així va passar a tenir accés al codi de seguretat.

Segons la fiscalia, quan les dues dones van disposar de la llibreta i del número PIN per a operar, van fer vuit transferències —via caixer automàtic— al compte corrent de la filla sense el consentiment ni el coneixement de la víctima. La fiscalia acusa les dues dones d'un delicte d'estafa agreujada i d'un delicte lleu de furt, pels quals sol·licita 2 anys i 3 mesos de presó, i multa de 2.640 euros.


Comentaris

envia el comentari