Imatge de l'avió al Nepal just abans d'estavellar-se.

S'estavella al Nepal un avió amb 72 persones a bord: almenys 44 morts

Almenys hi ha 44 morts

Tragèdia al Nepal. Un avió amb 72 persones s'ha estavellat a Pokhara, la tercera ciutat més important del país, deixant almenys 44 víctimes mortals. El balanç és provisional, ja que el recompte de víctimes no està tancat i les autoritats policials estan treballant a hores d'ara a la zona. 

Krishna Bhandari, una de les autoritats del país, a dit l'agència Reuters que «estem treballant per a recuperar més cossos» i sobre l'accident ha explicat que «l'avió s'ha trencat en trossos».

Entre els passatgers, 72 en total, hi havia dos infants i una dotzena d'estrangers. Segons la companyia Yeti Airlines hi havia 5 persones de l'Índia, 4 de Rússia, 2 de Corea del Sud i 1 d'Irlanda. També hi havia 4 tripulants. 

Què se'n sap de l'accident?

Se'n sap que l'avió, de la companyia Yeti Airlines, feia un vol intern. S'enlairava a la turística Katmandú i havia d'aterrar a l'aeroport antic. L'accident ha tingut lloc a Pokhara, al centre del país. A hores d'ara s'investiguen les causes del succés, però la prioritat —segons les autoritats— és recuperar els cossos que encara queden per trobar. 

Quinze accidents aeris en només 20 anys

La dada és demolidora. Des del 2000, hi ha hagut una vintena d'accidents aeris al Nepal en què han mort gairebé 250 persones. Només cal remuntar-se al mes de maig del 2022 per a trobar un succés similar al país. 

Aleshores, un bimotor DHC-6 Twin Otter es va estavellar entre Pokhara i Jomsom. Van morir un total de 22 persones en l'accident. Els controladors aeris van perdre el contacte amb l'avió i les restes d'aquest no van ser trobades fins 24 hores després, a 4.400 metres d'altitud.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp