Imatge de l'autobús bolcat i la Guàrida Civil.

Bolca un autobús escolar a Espanya amb 37 nens a dins

Miraculosament no cal lamentar ferits greus i tot ha quedat en un ensurt

Un autobús escolar amb 37 infants a dins i tres professors ha bolcat aquest matí a l'EP6002 a l'altura de Lalín (Pontevedra). Així ho ha confirmat Emergències 112 de Galícia. La majoria dels ocupants del vehicle eren alumnes d'un centre educatiu i anaven de visita a un museu.

L'accident ha tingut lloc a l'altura de la parròquia de Vilanova a Lalín, a la província de Pontevedra. Un autobús escolar de l'empresa Lázara on viatjaven 40 persones en total ha bolcat per raons que s'estan investigant. Tots els ocupants estan en bon estat, segons han informat.

Les autoritats han confirmat que no cal lamentar cap tragèdia, i que només dos alumnes i un docent han patit ferides lleus. Es tracta d'un veritable miracle, tenint en compte com ha quedat l'autobús accidentat. Els agents investiguen ara les causes d'aquest aparatós sinistre.

Accident molt aparatós

Un autobús de l'empresa Lázara traslladava 37 escolars d'entre 12 i 14 anys a una visita a un museu. Concretament al Museu Casa do Patrón Doade, ubicat a Codesedo. Els alumnes són estudiants de l'IES Chano Piñeiro de Forcarei, i anaven acompanyats de tres professors.

L'autobús accidentat aquest matí a Galícia.
L'autobús accidentat aquest matí a Galícia. | FV

Eren les 09:00 hores del matí quan l'autocar ha bolcat a l'esmentada via a l'altura de Lalín, a Vilanova. L'accident ha estat molt aparatós, però sorprenentment no hi ha ni morts ni ferits greus. Els passatgers estan en bon estat i només cal lamentar tres ferits lleus.

Tres ferits lleus

Dos alumnes i un professor han estat atesos per lesions superficials a l'ambulatori de Lalín. Fins al lloc s'han desplaçat diverses ambulàncies i un helicòpter sanitari, davant la possibilitat que hi pogués haver víctimes greus. També han intervingut en el succés Bombers i Protecció Civil.

Els adolescents han estat evacuats en un altre autobús de la mateixa companyia i s'ha pogut restablir la normalitat a la via. Urgències Sanitàries 061 ha organitzat un enorme desplegament, i sortosament tot ha quedat en un ensurt. La policia també era al lloc per investigar els fets.

Negatiu a les proves d'alcoholèmia

L'autobús va quedar bolcat lateralment, però els estudiants el van poder abandonar pel seu propi peu a través del sostre. Segons avança el 112, el vehicle s'hauria desequilibrat i hauria bolcat sense que ningú quedés atrapat. Va ser abans d'arribar a la destinació, poc després d'haver iniciat la ruta.

La Guàrdia Civil de Trànsit ha practicat les diligències oportunes i ha ft la prova d'alcohol i drogues al conductor. El xofer ha donat negatiu, i es baralla un accident fortuït com a principal hipòtesi, encara que la investigació segueix en marxa. Tots els ocupants anaven protegits amb els sistemes de retenció obligatoris.

Alguns han patit cops i se'ls ha atès al mateix lloc pels efectius sanitaris. Dos nois i un adult presentaven lesions, talls i cops, i han estat traslladats a l'ambulatori més proper. La resta han sortit il·lesos de l'accident que, en vista de les imatges, podria haver acabat en tragèdia.