YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Més de 20 persones perden la vida en caure amb un bus per un barranc

Els fets han tingut lloc en Sumedang, Indonèsia, i, segons apunten les primeres hipòtesis, els frens del vehicle haurien estat la causa de la tragèdia

Unes flors envoltades de tombes en un cementiri
L'autobús es va precipitar per un barranc, provocant la mort de 27 persones | Pixabay

Un autobús turístic en el qual viatjaven 66 persones, entre ells alguns menors d'edat, ha sofert un accident i ha deixat 27 morts i diversos ferits. Els fets han tingut lloc en Sumedang, Indonèsia. Segons la informació que han atorgat les autoritats del país a 'Efe', el vehicle s'ha precipitat per un barranc quan circulava per l'oest de l'illa de Java la nit d'aquest dimecres, 10 de març.

27 morts i 13 ferits greus

L'autobús es trobava transportant a un grup de pelegrins des de la ciutat de Pangandaran a Subang quan s'ha precipitat pel penya-segat d'uns 20 metres d'altura. Una gran caiguda que ha provocat la defunció de 27 de les 66 persones que viatjaven en ell.

«Entre les víctimes mortals hi ha nens i adults», ha assenyalat Mamang Famono, funcionari de l'agència de rescat de Bandung, als mitjans locals. Els altres 39 individus han aconseguit sobreviure, però alguns d'ells han resultat ferits, 13 d'ells greus, i estan sent atesos en un hospital pròxim a la zona on s'ha produït l'accident.

Entre ells es troba un nen que ha estat rescatat després d'haver quedat atrapat sota el vehicle i al qual han aconseguit alliberar el matí d'aquest dijous, 11 de març. Segons els mitjans locals, una altra persona que també havia quedat empresonada entre les restes de l'autobús ha mort durant la intervenció per a la seva evacuació.

El personal del servei d'emergències ha estat treballant durant tota la nit per a salvar els supervivents dels enderrocs i les restes mortals utilitzant grues. Els familiars de les víctimes han quedat totalment commocionats en conèixer la notícia i ara es mantenen a l'espera de rebre informació sobre les persones que han estat ingressades a l'Hospital General de Sumedang i a la identificació dels cossos de les víctimes mortals.

Possibles causes de l'accident

El cap de la policia local de Sumedang, Eko Prasetyo Robbyanto, ha destacat que l'incident ha tingut lloc quan el conductor, que es troba entre les víctimes mortals, ha perdut el control de l'autobús en una àrea amb barrancs perillosos. Encara es desconeixen les causes que han provocat aquest succés, però tot apuntaria al fet que els frens del vehicle estaven danyats i no funcionaven bé.

Així ho han explicat algunes de les persones que han sobreviscut a aquest terrible accident. «Els passatgers olorar una cosa cremada i el conductor va dir que el fre estava fallant», ha relatat Mimin Mintarish, una de les persones que ha aconseguit sobreviure. «Estava atrapada en el meu seient, però me les vaig arreglar per a sortir de l'autobús. Gràcies a Déu els meus dos fills estan fora de perill».

La fallada s'hauria produït per un «retard» en l'examinació rutinària de l'autobús, segons la informació proporcionada pel Ministeri de Transport d'Indonèsia.

Elevada taxa d'accidents de trànsit a Indonèsia

Els accidents de trànsit són molt comuns a Indonèsia a causa del mal estat en què es troben les carreteres i a l'incompliment de les mesures de seguretat en les vies. De fet, fa poc més d'un any va tenir lloc un incident molt similar a l'illa de Sumatra: 35 persones van morir quan un autobús va caure en un barranc de 80 metres de profunditat i va aterrar en un riu de corrent ràpid.

A principis del 2018 també es va produir un accident similar. Un vehicle turístic es va precipitar des d'un pujol en la zona muntanyenca de Java Occidental i va deixar 27 víctimes mortals.


Comentaris

envia el comentari