Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM

Nou accident laboral a Catalunya: Perd la vida un treballador mentre manipulava una grua

Es tracta de la quarta mort en accident laboral a Catalunya en les darreres dues setmanes

Nou accident laboral a Catalunya amb el resultat de mort. En aquesta ocasió, un treballador ha perdut la vida aquest dimarts al matí en un incident que ha tingut lloc a dos quarts de nou del matí al carrer Castelladral, al polígon dels Dolors de Manresa, capital del Bages, segons ha informat Nació Digital.

Segons les primeres informacions, el treballador hauria quedat atrapat per la ploma d'un camió de reciclatges mentre manipulava la grua del vehicle. A hores d'ara encara no s'ha fet pública la identitat del treballador, ni la seva edat, ni per a quina empresa treballava, ni més detalls sobre l'accident laboral que ha causat la mort d'aquest treballador.

Quart accident laboral mortal a Catalunya en dues setmanes de diferència

Així doncs, es confirmen unes setmanes tràgiques amb relació als accidents laborals mortals a Catalunya. I és que, en els darrers dies, s'ha tingut constància d'almenys dues morts més de treballadors. Una d'elles es va produir dilluns de la setmana passada a l'Alt Empordà i els altres dos van tenir lloc a l'Alt Camp i al Baix Ebre la setmana anterior. 

El passat dilluns 24 de maig, un home de 55 anys va perdre la vida quan instal·lava un aparell d'aire condicionat en una casa de l'Escala (Alt Empordà). Es tractava d'un operari que, segons apunten els indicis, hauria caigut d'una escala mentre feia tasques de lampista. Segons van informar els Mossos d'Esquadra, un altre operari va trobar el cadàver en accedir al domicili. La víctima era un veí del municipi de nacionalitat espanyola.

Dimecres, dia 19 de maig, un treballador també va morir després de patir un accident laboral a l'edifici nou de la cooperativa del Pla de Santa Maria, a la comarca de l'Alt Camp. Segons han informat fonts municipals a l'ACN, la víctima estava treballant en la instal·lació d'uns extractors en l'esmentat edifici quan es va precipitar d'una altura de 15 metres en caure de la teulada d'un magatzem d'ordi.

Finalment, un pescador de 42 anys va morir el passat 18 de maig després d'enredar-se en una xarxa i caure a l'aigua mentre treballava mar endins. Formava part, juntament amb un altre pescador, de la tripulació d'una embarcació que havia sortit del port de Deltebre. El company el va intentar treure de l'aigua sense èxit i una embarcació que es trobava a prop ha acudit a ajudar-los, però no van poder fer res per salvar-li la vida.