Un ultralleuger ha fet aquest dissabte al migdia un aterratge d'emergència en un camp a prop de l'N-IIa a Igualada, segons han informat els Bombers de la Generalitat. L'avís del succés s'ha rebut a les 11.38 hores i s'ha produït quan l'aeronau ha tingut problemes al motor després d'enlairar-se de l'aeròdrom d'Igualada-Òdena. L'ultralleuger s'ha vist obligat a aterrar i ho ha fet en un camp a tocar del torrent del Raval i del polígon industrial del Pla de les Gavarreres, sense més conseqüències.
Els dos ocupants —dos homes— han patit ferides lleus i han estat atesos al lloc pel SEM. Tres dotacions dels Bombers, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies i l'helicòpter del SEM han treballat en el sinistre.
Bones notícies en el pla econòmic per a l'Anoia
En un altre ordre de coses, però encara a la comarca de l'Anoia, la comarca rebrà un total de 2,1 MEUR de fons europeus per desenvolupar el projecte 'Mobility Lab Anoia'. Es tracta d'una iniciativa relacionada amb la mobilitat intel·ligent que contempla la creació d'un laboratori al Campus Motor de Castellolí i de diferents àrees de testatge del vehicle connectat i autònom. «L'Anoia s'ha de convertir en un territori i d'investigació d'allò que ha de ser el vehicle de la propera generació», ha detallat el vicepresident primer del Consell Comarcal de l'Anoia, Jordi Cuadras. El projecte està impulsat pel Consell Comarcal, la UOC, el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya, la Unió Empresarial de l'Anoia i l'Ajuntament de Castellolí.
La Generalitat ha atorgat a la iniciativa anoienca un Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), en el marc de la RIS3CAT i el Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de la Unió Europea, que assumeix la meitat del cost total del projecte. Amb aquesta inversió, les entitats participants promouran actuacions relacionades amb la investigació i la promoció del vehicle connectat i autònom.
Durant els propers dos anys es portaran a terme diverses accions entre els socis que lideren el projecte, com la captació d'iniciatives empresarials i productives al voltant del vehicle connectat i autònom; la recerca i la investigació; la qualificació professional dels llocs de treball i la retenció de talent. A més, també es promourà que empreses del sector de l'automoció o les universitats puguin fer proves al laboratori que es crearà a les instal·lacions del Campus Motor Anoia i que s'anomenarà Laboratori de Mobilitat Intel·ligent.
D'altra banda, també està previst que es creï a Castelloli una àrea de testatge on les empreses podran provar els seus vehicles. Segons ha detallat l'alcalde del municipi, Joan Serra, la idea és que a les vies urbanes de Castellolí s'instal·lin diferents sensors per connectar els vials amb els vehicles. És a dir, «els vehicles que hi circulin rebran un senyal i, per exemple, seran alertats que passen per damunt d'un pas de vianants», apunta Serra. La idea és que aquestes àrees de testatge puguin posar-se també a d'altres municipis de l'Anoia.