«Accions sorpresa» dels CDR per celebrar l'aniversari del referèndum de l'1-O

Els grups han convocat concentracions i talls de carretera des de les 7 del matí a diversos punts del país | A la tarda hi ha convocada una gran manifestació que acabarà al Parlament de Catalunya

Els Mossos fent fora membres del CDR de Sabadell a la Sabadell Centre
Els Mossos fent fora membres del CDR de Sabadell a la Sabadell Centre. Imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

Per celebrar l'aniversari de la celebració del referèndum del passat Primer d'Octubre de 2017 els CDR han convocat per aquest dilluns diverses accions sorpresa arreu de Catalunya. S'espera que sigui una jornada calenta a la ciutat de Barcelona i també arreu del territori. Des de primera hora del matí s'han anunciat accions de protesta a Barcelona, on s'han convocat trobades a les set del matí a la plaça de Dr. Letamendi, a l'Eixample; a plaça de Catalunya i a la plaça de Santa Caterina, al barri del Gòtic. Ara per ara els organitzadors de les trobades no han anunciat quines accions faran però fa pensar que es faran talls de carretera. A aquest acte està previst que s'hi sumin estudiants de les universitats i dels instituts de la ciutat, que han convocat vaga per aquest dilluns 1 d'octubre també per recordar el referèndum de fa 365 dies.

Els CDR de Barcelona també han convocat una manifestació, de la qual no se n'ha comunicat el recorregut, que s'iniciarà a les 12 del migdia des de Jardinets de Gràcia, i els estudiants faran una manifestació des de plaça d'Universitat. A les 18.30, al vespre, està prevista una nova manifestació a la qual ha donat suport l'Assemblea Nacional i Òmnium, que anirà des de la plaça de Catalunya i fins al Parlament, al Parc de la Ciutadella. Tampoc s'han conegut massa detalls d'aquesta manifestació, només on acabarà.

Concentracions arreu del país

La majoria de CDR del país, organitzat a nivell territorial, també han fet crides a fer accions sorpresa. S'espera que es facin talls de carretera a la frontera amb França i a altres punts de la geografia catalana. Els canals de comunicació dels CDR han publicat les concentracions d'aquest dilluns com una activitat per «anar a buscar bolets» i s'ha convocat a la gent des de primera hora del matí. A les 8 del matí el CDR de Sabadell ha fet una crida per anar a un aparcament d'un centre comercial de Sant Quirze per iniciar les accions. A la tarda també s'han convocat manifestacions per recordar el referèndum del passat 1 d'octubre. A Lleida, per exemple, la convocatòria és a les 19.30.

Les accions sorpresa d'aquest dilluns arriben només dos dies després de les concentracions que el passat dissabte es van desenvolupar al centre de Barcelona per evitar, per part dels CDR, una manifestació dels policies que el passat Primer d'Octubre van carregar per evitar les votacions. Dissabte a la zona de Via Laietana, a la Rambla i al carrer de Bergara els Mossos van fer dures càrregues per evitar l'enfrontament entre les dues manifestacions. Les imatges han provocat que alguns sectors de l'independentisme hagin demanat la dimissió del conseller de l'Interior, Miquel Buch. El conseller ja ha avançat que no plegarà però que des d'Interior revisaran les imatges per saber si s'han complert els protocols.


Comentaris

envia el comentari