Acumulació de camions a l’exterior de les terminals del Port de Barcelona per una suposada vaga d’estibadors

Els treballadors protestarien per la liberalització que prepara el Ministeri de Foment per complir les exigències de la UE

Imatge de les desenes de camions estacionats al Port de Barcelona per la vaga dels estibadors | Catalunya Informació

Una suposada vaga d'estibadors al Port de Barcelona complica aquest dimecres la feina dels transportistes, que veuen com tenen més dificultats de l'habitual per accedir a les terminals portuàries per l'acumulació de camions. Segons han explicat fonts portuàries, no es tractaria d'una vaga, tot i que sí que han admès que es treballa a un ritme inferior de l'habitual per la multitudinària assistència dels treballadors en una reunió de primera hora i per la suposada protesta davant el reial decret llei que prepara el Ministeri de Foment per a la liberalització del sector, en compliment d'una sentència europea, fets que provoquen que els transportistes hagin d'esperar més temps del normal per carregar i descarregar mercaderies dels vaixells.

Segons el Port de Barcelona, s'han pres mesures per minimitzar l'impacte d'aquesta suposada protesta encoberta i davant l'acumulació de vehicles de gran tonatge. Així, expliquen fonts del port, la policia portuària ordena i gestiona la circulació fora de les terminals perquè el trànsit als accessos i al seu interior es pugui desenvolupar amb normalitat.

Per ara, es desconeix quantes hores tindrà lloc aquesta situació ni quin és el temps d'espera mitjà per camió, ja que també depèn del funcionament de cada terminal, de l'afluència de vehicles i de l'activitat que duu a terme. De moment, només es veu afectada l'operativa terrestre tot i que no es descarta que també afecti la marítima si la suposada vaga s'allarga. Per la seva banda, fonts de la Guàrdia Urbana han comentat que aquest matí no s'han registrat més problemes dels normals en hora punta a la Ronda Litoral al seu pas pel Port de Barcelona.

Imatge de les desenes de camions estacionats al Port de Barcelona per la vaga dels estibadors | Catalunya Informació

Comentaris

envia el comentari