L'acusat d'abusar d'una nena a Lleida li acostava la cara als seus genitals

Els psicòlegs consideren creïble el testimoni de la menor, de 7 anys, i creuen que potser no va explicar tot el que va passar per vergonya

Pla tancat de l'acusat d'abusar de la filla del seu cosí
Pla tancat de l'acusat d'abusar de la filla del seu cosí | LleidaDiari.cat

L'acusat d'abusar de la filla del seu cosí, de 7 anys, acostava la cara de nena als seus genitals, li feia tocaments per sobre de la roba interior. Així ho va explicar la menor als psicòlegs de l'EATAV durant l'entrevista que s'ha visionat aquest dijous, al judici celebrat a l'Audiència de Lleida.

«M'abaixava el cap amb força, més a baix de la seva panxa, per on fa pipi», ha dit la nena, que també ha explicat que l'home, a qui considerava el seu tiet, li feia tocaments per sobre de la roba interior i que ella li demanava que parés perquè no li agradava però que ell seguia. «M'ho feia tota l'estona, quan anava a casa seva», ha afegit.

La menor dormia molts caps de setmana a casa de l'acusat perquè la seva mare treballava. Els psicòlegs consideren «creïble» el testimoni de la menor i creuen fins i tot que potser la nena no els va explicar tot el que va passar perquè tenia «vergonya». L'acusat ha negat els fets. La fiscalia demana sis anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual.

Demanen sis anys de presó per abusar de la filla del seu cosí a Lleida

Segons la fiscalia, l'encausat, J. D. M. L., nascut a Bolívia, feia tocaments i petons a la boca a la nena, aprofitant que els pares de la menor s'havien divorciat i a vegades la nena es quedava a dormir a casa de la seva família.

El ministeri públic sol·licita que se li imposin sis anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual i cinc anys de llibertat vigilada un cop complerta la pena de presó. També demana que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a la menor a menys de 200 metres durant cinc anys i que la indemnitzi amb 12.000 euros pels danys morals. La nena rep tractament psicològic, ja que considerava l'acusat el seu tiet.

Els abusos van començar després del divorci dels pares de la nena

Segons la fiscalia, els abusos van començar després del divorci dels pares de la nena. El pare va tornar a Bolívia i la nena es va quedar amb la mare a Lleida. Per motius laborals de la mare, familiars paterns l'ajudaven amb la cura de la menor puntualment, com ara recollir-la a l'escola o quedar-se-la a dormir a casa seva. Segons el ministeri públic, l'acusat aprofitava quan posava a dormir la nena per fer-li tocaments per sobre de la roba interior i fer-li petons a la boca. Segons la fiscalia, l'acusat va abusar de la nena com a mínim el 17 de febrer de 2017 tot i que entén que no va ser l'únic dia.

L'acusat d'abusar de la filla del seu cosí, de 7 anys
L'acusat d'abusar de la filla del seu cosí, de 7 anys | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari