El principal acusat de la desaparició de Janet Jumillas: «No li volia cap mal»

El jutjat ha ordenat el seu ingrés a presó provisional per un delicte d’homicidi amb ocultació de cadàver, mentre que el segon detingut ha quedat en llibertat

Es van trobar restes de sang de Janet Jumillas a casa d'un dels detinguts
Presó per un dels detinguts en relació a la desaparició i presumpta mort de Janet Jumillas | Cedida

Novetats en el cas de la desaparició i presumpta mort de Janet Jumillas. El jutjat d'instrucció número 4 de Cornellà de Llobregat, Baix Llobregat, ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per un delicte d'homicidi amb ocultació de cadàver per a un dels dos detinguts, de 32 anys i també de Cornellà, relacionats amb la desaparició en aquest municipi d'una veïna de Viladecans el 13 de març passat. Per la seva part, el segon investigat, de 23 anys i del Prat de Llobregat, ha quedat en llibertat provisional amb mesures cautelars per un possible delicte d'encobriment.

L'acusat volia despistar la policia

En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra donen per morta la dona després que en dos mesos no hagi donat cap senyal de vida, i ara se centren en la recerca del cadàver. En un principi, la fiscalia demanava l'empresonament del presumpte autor de l'homicidi i la seva defensa ja donava per fet que acabaria ingressant a presó abans que el jutge resolgués.

La detenció dels dos sospitosos es va fer dimarts després de diverses proves policials basades en intervencions telefòniques, rastreig de la geolocalització dels telèfons, anàlisi de comptes corrents i la col·locació d’una balisa de seguiment. Segons han apuntat fonts coneixedores del cas, aquesta anàlisi ha dut els investigadors a concloure que el principal sospitós del crim hauria volgut despistar la policia amb els desplaçaments del seu telèfon mòbil, coneixedor que la investigació en rastrejaria els moviments.

Els investigadors van trobar restes de sang, al domicili del principal sospitós, que estan sent analitzades
Els investigadors van trobar restes de sang al domicili de l'acusat d'un homicidi amb ocultació de cadàver | CEDIDA  

  

La compareixença dels detinguts aquest dijous davant el jutjat d’instrucció s'ha allargat prop d’una hora i només ha declarat el presumpte encobridor, que ha ratificat la versió que havia donat en seu policial. L’home s’ha desvinculat dels fets i ha assegurat que es va assabentar de la desaparició de la dona dies després que aquesta es produís.

L’acusat no ha declarat davant el jutge

Al seu torn, l'acusat de la presumpta mort de la dona s'ha acollit al seu dret a no declarar. Fora de la sala de vistes, però, s’ha limitat a dir que la dona desapareguda era amiga seva i que «no li volia cap mal», segons ha relatat el seu advocat, Lluís Costa. El lletrat ha insistit que el seu client ha mantingut silenci davant el jutge perquè la investigació es manté sota secret de sumari, fet que impedeix al sospitós saber exactament quins fets se li atribueixen i que no accepten la presó provisional «perquè tot defensat té dret a conèixer quines proves hi ha, i amb el secret de sumari evidentment aquest dret queda menystingut».

L’advocat també ha assegurat que l’home no ha aportat res en relació a les proves que els Mossos d’Esquadra van trobar dimarts al seu pis, les quals són indiciàries del crim de la desapareguda. Segons la policia, hi havia restes de sang que ara caldrà analitzar per verificar si corresponen a la veïna de Viladecans. 

Segons la interlocutòria, el jutge ha decidit decretar presó provisional per al principal acusat de la desaparició i crim perquè no té arrelament laboral i té un arrelament familiar «reduït», ja que només hi ha constància de convivència en parella. A parer del magistrat, aquesta situació personal i laboral «no exclou el risc de fuga evident». Alhora, el jutge considera que el fet que no hagi aparegut el cadàver comporta un risc de destrucció o ocultació de proves. En aquest sentit, afegeix que, si es troba el cos, no es descarta la imputació d’altres delictes al mateix acusat.


Comentaris

envia el comentari