YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'acusat de retenir i violar una cuidadora a l'Empordà, eximit per un trastorn mental

L'any 2017 va segrestar la dona que havia de cuidar el seu sogre: la va retenir, li va robar el mòbil, la va fer dutxar-se amb ell i la va violar | Volia que fos la «seva dona»

L'acusat de Ventalló, davant del tribunal, durant la lectura de la sentència.
L'acusat de Ventalló, davant del tribunal, durant la lectura de la sentència | CatalunyaDiari

L'acusat de segrestar i violar la cuidadora del seu sogre en una casa a Ventalló, a l’Alt Empordà, el desembre del 2017, atrinxerar-se amb ella dins l'habitatge i disparar balins contra els Mossos d'Esquadra que la volien alliberar estarà un màxim de 22 anys en internament psiquiàtric. Així ho ha decidit l'Audiència de Girona que conclou que el processat pateix un trastorn amb idees delirants que va provocar que «interpretés la realitat de manera absolutament distorsionada» creient-se ficcions «existents només al seu cap».

Per això, tot i que considera provat que va cometre els fets pels quals s'enfrontava a 26 anys de presó, l'absol dels delictes de detenció il·legal, agressió sexual i atemptat contra agents de l'autoritat perquè li aplica una eximent completa d'alienació mental. Tot i que el tribunal considera provat que va retenir i violar la cuidadora del seu sogre i va disparar balins contra els agents de la policia, finalment l’absolen dels delictes perquè no podia «comprendre la il·licitud dels fets».

«"El trastorn delirant va provocar en l'acusat una afectació molt rellevant de les facultats cognitives i volitives el dia dels fets i va anul·lar la seva capacitat de comprensió», diu, textualment, la sentència. Els magistrats han acordat internar l’home en un centre psiquiàtric durant un termini màxim de 22 anys, que és la pena de presó que li haurien imposat pels fets.

El conegut penalista gironí Carles Monguilod, l’advocat de la defensa, ja ha manifestat que aquesta mesura és revisable i, per tant, podria sortir abans en llibertat d'acord amb l'avaluació psiquiàtrica i comptant amb l’acord del tribunal que ha dictat la sentència.

L’home la va segrestar per convertir-la en la «seva dona»

L’home que ara ingressarà a un centre psiquiàtric, que havia perdut la seva dona i era vidu, va contractar una assistenta perquè tingués cura del seu sogre. El 6 de desembre a la tarda, la va anar a recollir a Figueres, conjuntament amb una amiga que els havia fet d'enllaç, i va dur les dues dones fins a l'habitatge, situat al Pla de Can Jordi del municipi empordanès. Allà, l'acusat va ensenyar-los la casa i va explicar a la cuidadora com havia de tenir cura de l'ancià. Li va prohibir, això sí, obrir la porta d'una de les habitacions, perquè a dins hi guardava tres armes. En concret, una pistola i dues escopetes de balins amb mira telescòpica. 

Després, el processat va tornar a dur l'amiga a Figueres i va tornar-se'n cap a Ventalló. Va arribar a la casa pels voltants de quarts de nou del vespre. Allà, l'home va amenaçar l'assistenta amb una pistola i li va dir que, en comptes de tenir cura del sogre, en realitat l'havia de cuidar a ell «com si fos la seva dona». Després, l'home va trencar el mòbil de la víctima, va desconnectar els telèfons de la casa i va tancar totes les portes amb clau perquè no pogués sortir. Segons la sentència, aquell vespre va obligar la dona a fer-li un massatge i a dutxar-se amb ell i, durant la nit, la va obligar a dormir amb ell i li va fer tocaments.

L'endemà, cap a les set del matí, el processat va violar la cuidadora en dues ocasions. Una hora més tard, quan el xicot de l'assistenta, estranyat perquè no sabia res d'ella, va anar fins a l'habitatge i va trucar a la porta, el processat va sortir a la terrassa mig nu i el va escridassar dient-li que marxés.

L'home va disparar contra els agents dels Mossos que es van presentar a casa seva
L'home va disparar contra els agents dels Mossos que es van presentar a casa seva | CatalunyaDiari.cat

 

Va disparar als Mossos i va sortir al balcó amb la dona amb la pistola al coll

Poc després, els Mossos d'Esquadra van arribar a la casa de Ventalló i va ser aleshores quan l'acusat s'hi va atrinxerar. Va sortir a la terrassa, va començar a disparar contra els agents i en va ferir un a l'avantbraç esquerre. A més, quan els Mossos li van demanar si la cuidadora es trobava bé, la va fer sortir al balcó amb ell posant-li la pistola al coll. 

Mentre l'habitatge estava rodejat de Mossos, el processat va fer que la víctima preparés un cafè al seu sogre. Al final, el processat va acabar entregant-se. La mateixa sentència, que no és ferma i es pot recórrer, acorda que l'acusat surti immediatament de la presó i interni en un centre on rebrà tractament psiquiàtric.


Comentaris

envia el comentari