Un dels acusats de la violació al Baix Llobregat: «Jo li vaig ficar fins al fons»

La investigació se centra ara en els mòbils dels acusats, però la policia ha recuperat un arxiu d'àudio que confirma les relacions sexuals

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra | Laia Solanellas

La posada en llibertat dels tres joves acusats de violar una dona al Baix Llobregat va engegar novament la polèmica per les mesures cautelars que els jutges prenen en casos com aquestes, amb l'exemple de 'La Manada' encara molt present a la societat. És per això que la jutgessa encarregada del cas, Beatriz García-Valdecasas, ha volgut justificar la mesura, posant de manifest les contradiccions de la víctima en les seves declaracions. 

La magistrada sí que veu compatibilitat entre les lesions que la jove de 21 anys presumptament abusada presentava i els fets, i de fet les relaciona amb la clara intenció de defensar-se, però la Fiscalia ha tingut els seus dubtes. La víctima va assegurar que va pujar al vehicle a Molins de Rei a la força, però alguns testimonis han explicat que aquella nit van veure com la dona pujava ella mateixa al cotxe, per després asseure's sobre els genolls del copilot. De totes maneres, ara ha sortit a la llum un àudio, que dona més pistes. 

«Jo li vaig ficar fins al fons»

Segons explica 'La Vanguardia', ara la investigació policial se centra en els mòbils dels acusats, on els informàtics intenten recuperar les gravacions que, com a mínim, un dels acusats va fer la matinada de la presumpta agressió, i que el jove ha assegurat que va esborrar. Si és cert, les imatges es podrien recuperar, i ajudarien a aclarir si les relacions sexuals van ser consentides o no. 

Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra | cedida

 

De totes maneres, la policia sí que ha localitzat un arxiu d'àudio. Es tracta d'un missatge que un dels acusats va enviar a un altre amic la mateixa nit, i que està recollit en el sumari tot i que no es va escoltar durant la compareixença davant de la jutgessa. «No saps el que et vas perdre anit. Jo li vaig ficar fins al fons», es pot escoltar en aquesta gravació, on també es pot apreciar una rialla i una altra persona de fons que diu «jo també». 

Cal dir però, que més enllà de la forma d'expressar-se, i les possibles interpretacions que se'n puguin fer, l'àudio no pot confirmar ni que les relacions van ser consentides, ni tampoc obligades. Per això, els investigadors continuen treballant per intentar esbrinar quin dels dos relats és el verdader. 


Comentaris

envia el comentari