Acusen Ciutadans de copiar el logo d'una consultora de branding i comunicació

L’inici de la polèmica es remunta a principis del 2017, quan el partit polític va decidir renovar la seva identitat constitucional

Albert Rivera, líder de Ciutadans
Albert Rivera, líder de Ciutadans | Cedida

 

 

Una empresa dedicada a la creació, transformació i impuls de noves marques acusa el partit polític Ciutadans d’haver copiat la seva imatge corporativa. Des de Comuniza, que és el nom que rep aquest organisme, han fet públic un comunicat on fan patent la situació que fa més d’un any que pateixen, i expliquen que el partit liderat per Albert Rivera està intentant allargar el procés el màxim possible per tal de poder seguir fent ús d’aquesta imatge.

L’OEPM ha donat la raó a Comuniza de forma reiterada

Tal com s’informa en el comunicat, l’inici de la història es remunta al gener de l’any 2017, moment en el qual Ciutadans va prendre la decisió de renovar la seva identitat institucional. Quan aquesta renovació ja s’havia produït, diversos clients de l’empresa i professionals del sector es van posar en contacte amb  Comuniza per informar-los de la gran similitud entre la nova imatge del partit polític i la que fan servir a l’empresa de branding des dels seus inicis.

Per aquest motiu, Comuniza es va oposar a les sol·licituds de registre de la marca Ciutadans davant l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, també coneguda com a OEPM, ja que ells ja havien registrat prèviament la seva, i disposen d’un període de 10 anys de dret exclusiu de fer-la servir.

Després de les comprovacions pertinents, l’OEPM va denegar un total de cinc sol·licituds presentades pel partit polític, així com el posterior recurs –també presentat pels taronges– , donant la raó a Comuniza reiteradament.

Logo de Comuniza que hauria copiat Ciutadans
Logo de Comuniza que hauria copiat Ciutadans | Comuniza

Ciutadans intenta allargar el procés per totes les vies possibles

Veient que l’OEPM no donava la raó a Ciutadans, ara el partit ha decidit presentar una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Madrid, amb la intenció d’allargar el màxim possible el procés i, per extensió, l’ús de la seva identitat visual. Aquest, doncs, s’articula com l’últim intent desesperat del partit taronja per tal de guanyar un procés on té totes les de perdre des que es va iniciar.

Amb tot, Comuniza fa patent la seva intenció de no rendir-se, i continuar amb aquesta batalla tot el temps que sigui necessari, més encara tenint en compte que ho tenen tot de la seva part.   


Comentaris

envia el comentari