Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Acusen dos guàrdies civils de segrestar un home a Girona, pegar-lo i demanar-li diners

La fiscalia demana per a ells nou anys de presó, però l'acusació particular eleva la pena fins als 38 anys
Imatge d'arxiu de dos agents de la Guàrdia Civil | Efe

 

Aquest dimecres ha començat a l'Audiència de Girona el judici contra dos guàrdies civils, acusats de segrestar un home a Girona, portar-lo emmanillat a una zona boscosa, i exigir-li diners a canvi de deixar-lo en llibertat. La víctima, que havia estat relacionat amb el tràfic de drogues anteriorment, no s'explica per què se'l van endur, però ha confessat que va passar «molta por», ja que li van pegar i amenaçar amb una pistola de matar-lo. La fiscalia demana per a ells nou anys de presó, però l'acusació particular vol una pena de 38 anys. 

 

 

L'acusació particular creu que havien format una banda criminal

Els fets es remunten a l'any 2013, quan els dos acusats es van posar d'acord amb dos homes més, també jutjats, per esperar la seva víctima al portal de casa seva, ficar-la al seu cotxe i emportar-se-la fins a un descampat de Vilablareix, amb la intenció d'extorquir-la. Segons l'acusació particular, els quatre investigats havien format una veritable organització criminal, i coneixien molt bé la seva víctima gràcies al seu historial policial. Tot amb una clara finalitat d'aconseguir diners. 

 

Segons ha explicat la víctima en la primera sessió del judici, el dia del segrest va anar a recollir la seva dona, i quan es dirigien al seu bloc, cap a les dues del migdia, els processats els van envoltar, i un d'ells li va ensenyar la placa de guàrdia civil, i li va dir que havien d'escorcollar casa seva. Llavors l'home va demanar als agents l'ordre judicial, i a continuació els investigats es van posar «agressius». Immediatament, el van emmanillar, el van amenaçar amb una pistola, i a ella li van pegar i li van prendre el mòbil. 

 

A continuació, segons la víctima, li van dir que el portarien a la caserna de la Guàrdia Civil, però en realitat van marxar en direcció Salt, fins a arribar a una zona boscosa propera a Vilablareix. Durant el trajecte, els acusats haurien pegat contínuament la seva víctima, i li havien exigit que els entregués entre 50.000 i 100.000 euros. «Només em reclamaven diners i jo els deis que s'equivocaven de persona», va assegurar l'home segrestat, que va afegir que al cotxe els agents portaven armes. 

Va aprofitar un moment per trucar i demanar ajuda als Mossos

Una vegada arribats al descampat en qüestió, els investigats haurien fet baixar del vehicle la seva víctima, emmanillat, i li haurien dit que «ara cantarà». Després, el van fer posar de genolls, i van apuntar amb la pistola al seu cap mentre continuaven pegant-li. «Em pensava que em matarien», va assegurar el segrestat. Finalment, va mentir, i va explicar als quatre detinguts que a casa seva tenia 10.000 euros. 

 

 

Un cop arribats al seu domicili, la víctima va aprofitar per demanar ajuda als Mossos d'Esquadra a través del telèfon mòbil. L'home ha admès durant el judici haver estat detingut dues vegades per traficar amb drogues, i de fet l'any 2008 ja va passar un mes a la presó. És per això que creu que els dos agents i els altres dos investigats s'havien «equivocat de persona», però ha insistit que l'únic que vol és «que es faci justícia». 

Comentaris