L'entrada del Centre Penitenciari de Ponent

Acusen un funcionari d'una presó catalana d'abusar durant 2 anys d'un pres

El cas es va denunciar l'octubre de 2018

El jutjat d'instrucció número 2 de Lleida ha processat un funcionari del Centre Penitenciari de Ponent per delictes continuats d'abusos sexuals i abús d'autoritat durat dos anys sobre un intern de la presó, segons ha avançat el Segre. 

Un cas que fa tres anys que cueja. L'octubre de 2018 es va denunciar aquest incident i, després de la fase d'instrucció, el jutge ha considerat que hi ha indicis de criminalitat. El funcionari abusava de la seva situació de superioritat, ja que era el cap de la unitat del mòdul.

El denunciant d'aquests abusos per part del funcionari, estava intern des del 2014 al Centre Penitenciari de Ponent. Va ser traslladat a la presó de Lledoners per evitar represàlies.

Per tot plegat, l'autor del cas d'abusos és acusat d'un delicte d'abús sexual continuat i d'abús d'autoritat. El jutge ha citat a declarar el funcionari el pròxim 19 de novembre. Li demana una fiança de 30.000 euros per assegurar les responsabilitats que es poguessin derivar de la causa que es presenta.

A més, quan la investigació es va donar a conèixer, el funcionari va quedar suspès d'ocupació i sou durant sis mesos. Una decisió que va prendre el servei d'Inspecció de Justícia. També va obrir un expedient disciplinari, però ara mateix està suspès esperant la decisió del jutge.

Abusos a canvi de tenir privilegis a la presó

El primer dels incidents sexuals van succeir quan l'investigat va fer un petó i una abraçada al reclús, segons explica el citat mitjà. Uns fets que van passar després de deixar-li trucar per telèfon a la seva parella.

Així mateix, la interlocutòria també assenyala que el funcionari es va llençar a sobre de l'intern, qui li va dir que no era gai. Tot això va acabar amb tocaments entre tots dos, accedint a les amenaces de l'investigat.

A partir d'aquí, van començar a haver-hi trobades al mòdul per als suposats abusos sexuals. Finalment, va ser traslladat a aquest mòdul, obligant-lo a fer pràctiques sexuals.

A canvi, se li donaven regals, li deixava fer trucades i s'enviaven fotografies del denunciant a la seva família, segons explica el Segre.