Acusen un sergent dels Mossos de rebentar un ull amb la porra extensible durant un desnonament a l'Hospitalet de Llobregat

La víctima va rebre un fort cop, i ara la seva defensa roman a l'espera de veure com evoluciona la ferida, i si implicarà pèrdua total o parcial de la visió

L'home assegura que un sergent dels Mossos li va rebentar un ull amb la seva porra extensible
L'home assegura que un sergent dels Mossos li va rebentar un ull amb la seva porra extensible | 'La Directa'

El passat 29 de maig no va ser un bon dia per a Ramon G. Al matí, dos homes corpulents van començar a donar cops a la porta de casa seva, situada al número 113 del carrer de Miquel Romeu de l'Hospitalet de Llobregat. Alarmat, va preguntar qui hi havia, però segons ha explicat al portal 'La Directa', l'únic que li van contestar va ser «obriu, obriu». «Donaven cops i cops i cridaven obriu», assegura l'home. 

Llavors va decidir cridar el seu company, Daniel, i just després d'obrir la porta va rebre un fort cop de porra, que el va deixar marcat. «Tot just vam obrir quatre dits la porta per veure qui hi havia i em vaig endur un cop de porra en tot l'ull, la va clavar a l'ull, em va donar de ple», insisteix Ramon. El cop va ser molt fort, i va fer que l'home caigués a terra, sagnant amb abundància. Ramon ho té clar: «M'havien rebentat l'ull amb una porra extensible». 

La policia va actuar a requeriment dels propietaris

Els dos ocupants de la casa feia tan sols unes setmanes que hi vivien, i l'immoble estava en desús des de feia anys. I, tot i que Daniel i Ramon no neguen que van decidir ocupar-lo, no havien rebut cap notificació, ni tampoc cap advertiment del propietari, de la policia o dels jutjats. 

En definitiva, el passat 29 de maig els Mossos van actuar de manera expeditiva, i segons va quedar escrit a la minuta policial un sergent amb la placa 9.088 es va veure obligat a «agafar la defensa extensible i imposar-la entre el marc de la porta i la porta, a l'alçada de la cintura». La policia no concreta en cap moment quan es va produir l'ocupació, tot i que reconeixen que van actuar al requeriment dels propietaris, sense una ordre judicial. 

Imatge d'arxiu d'un desallotjament dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu d'un desallotjament dels Mossos d'Esquadra | Cedida

 

Una «perforació ocular» amb pèrdua del contingut vitri

El document va ser escrit l'endemà dels fets, el mateix dia que Ramon va passar pel quiròfan del servei d'Urgències de l'Hospital de Bellvitge, on li van diagnosticar una «perforació ocular», amb destrucció de la càmera anterior i pèrdua del contingut vitri. L'equip mèdic va decidir llavors aplicar-li l'anestèsia total, i li va reconstruir l'ull. Aquesta, però, no va fer l'única ferida que els desallotjats presentaven al seu cos, i és que Ramon assegura que la policia els va «inflar a cops» a ell i al seu company. 

Després d'emmanillar-lo, el van portar al CAP per comprovar la gravetat de les seves ferides, des d'on va ser enviat a Bellvitge. El Daniel assegura que la situació li va resultar dantesca. «En tot moment estava acompanyat per policies, no vaig poder respondre cap pregunta del metge», assegura. De fet, en el comunicat que el mèdic va enviar al jutjat de guàrdia consta la presència de les forces d'ordre, i s'indica que les ferides corresponen a «cops en el procés d'intervenció policial». 

El cas ja ha estat denunciat

El cas ja ha estat denunciat a la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat on estan inscrits els policies actuants, segons ha indicat David Aranda, advocat dels afectats i membre d'Alerta Solidària. La investigació, no obstant això, s'està duent a terme des de la Regió Policial Metropolitana Sud, a Sant Feliu de Llobregat. «Estem davant d'una actuació greu, on de ben segur s'haurien comès els presumptes delictes de lesions, contra la integritat moral i violació de domicili», indica Aranda. 

Ara bé, reconeix que hauran «d'esperar a com evoluciona la lesió i si finalment hi ha una pèrdua total o parcial de la visió», per tal d'estudiar si la «qualificació penal es podria agreujar». Sobre l'agent en qüestió, cal dir que tothom el coneix com 'El Malamadre' segons 'La Directa', i és que lidera molts dels desallotjaments sense ordre judicial i amb violència a l'Hospitalet. La tardor de 2016 va ser objecte d'una querella pel desnonament d'un matrimoni al mateix municipi, per actuar de la mateixa manera, però el cas va ser arxivat.


Comentaris

envia el comentari