Adela, la jove desapareguda a Niebla (Huelva), escrivia cartes al seu nòvio i mostrava la seva intenció de fugar-se

La jove va desaparèixer el diumenge després de diverses amenaces a casa dient que se n'aniria amb el seu nòvio

Adela, la joven de 16 años desaparecida en Huelva, amenazó con fugarse con su novio
Adela, la jove de 16 anys desapareguda a Huelva, va amenaçar de fugar-se amb el seu nòvio | cedida

María Adela Rodríguezés una jove de tan sols 16 anys i veïna de Niebla, a la província de Huelva, que va desaparèixer la matinada del passat diumenge 10 de desembre, sense deixar rastre, fet que va portar als seus pares a presentar una denúncia de desaparició davant de la Guàrdia Civil l'endemà al matí. 

Els pares de la jove van presentar la denúncia quan, al matí, la seva mare va intentar entrar a la seva habitació i es va trobar amb què la porta estava encallada. Amb l'ajuda del seu espòs va aconseguir obrir l'habitació i va ser aleshores quan es van adonar que Adela no hi era.

La Guàrdia Civil activa un dispositiu per cercar a Adela

Segons va informar l'institut Armado en un comunicat, la Guàrdia Civil va desplegar un dispositiu de cerca de la jove i va començar a investigar les causes de la seva desaparició, sense descartar cap hipòtesi fins a trobar suficients proves. 

Una falsa informació va portar als pares de la noia, Javier Rodríguez i Adela Escala, a buscar pistes sobre la possibilitat que estigués a la localitat veïna de Palma del Condado, però finalment van haver de tornar a casa desolats en no trobar a la seva filla.

A més, de l'ampli dispositiu desplegat per la Guàrdia Civil, els seus pares van acudir a les xarxes socials i als mitjans de comunicació per ampliar el rang de cerca de la seva filla i per demanar tota l'ajuda possible per trobar-la.

Imagen de Adela, la joven desaparecida en Huelva
Imatge d'Adela, la jove desapareguda a Huelva | cedida

El nòvio d'Adela, principal sospitós

Els pares de la desapareguda creuen que va ser el nòvio, de 22 anys i veí d'Alcor, a la mateixa província, qui es va endur a la seva filla. Ambdós mantenien una relació des del passat 13 de setembre i es van conèixer a través d'un anterior nòvio que va tenir ella i que, actualment, és amic de la seva parella.

La seva hipòtesi es reforça amb unes cartes que els seus pares van trobar a l'habitació de la jove i en les que el noi parla clarament de la seva intenció de fugar-se amb ella. Tot i això, segons informa 'El Confidencial', no han trobat pistes als textos que indiquin on pot estar Adela, però apuntes a ell com culpable de la situació per la qual estan passant. 

Javier Rodrígez, pare de la jove, creu que tot «ha estat planificat», ja que Adela es va emportar amb ella el DNI, la targeta sanitària que custodiava la seva mare i més de 1.200 euros que va treure als seus pares. En canvi, el fet que la menor s'emportés res de roba més enllà del que portava aquell dia ha fet créixer la preocupació del seu retorn. 

Adela va marxar de casa el diumenge amb unes malles texanes, unes sabates esportives roses i blaves i una jaqueta de cuir negra amb cremalleres de plata, segons han explicat els seus pares.
 

Imagen de Adela, la joven desaparecida en Huelva, facilitada por sus padres
Imatge d'Adela, la jove desapareguda a Huelva, facilitada pels seus pares | cedida

Els pares del nòvio no aporten informació rellevant

Segons el pare de la jove desapareguda, ambdós progenitors es van ficar en contacte amb els pares del nòvio, amb qui suposadament s'hauria fugat Adela. Tanmateix, ni el pare  —que va contestar malament i va advertir que «no el tornarien a molestar»—, ni la mare van revelar res que pogués ajudar a la cerca de la menor.

El cos policial també ha parlat amb els quatre pares per trobar pistes sobre el lloc on pot estar Adela, però per ara no han exposat les dades obtingudes en les seves entrevistes perquè la investigació encara està oberta i es mantenen les diligències per donar amb ells. 

Creuada d'acusacions entre els pares

De la mateixa manera que els pares d'Adela fiquen la culpa al seu nòvio de la seva desaparició, els pares del jove els acusen a ell de tenir «mirar malament» a la seva filla a casa. Els pares de la jove confessen que no és la primera vegada que Adela els hi porta problemes, però que aquests van començar quan ella va iniciar la relació amb el seu actual nòvio, moment en què va canviar la seva manera de ser.

A més, desvelen que Adela va canviar de centre escolar abans de conèixer al seu nòvio després d'una petició de la jove, que es va fer amiga d'unes noies, durant unes classes extraescolars, que anaven a un altre centre. Finalment, els seus pares van cedir i la van traslladar a una residència estudiantil fins que va «infringir les normes» d'aquest segon centre.

La situació d'Adela amb els seus pares va millorar quan van tornar a la seva filla al seu anterior centre escolar, seguint el consell del director, però asseguren que tot va tornar a empitjorar quan va conèixer al seu actual nòvio.

Adela, de 16 años, desapareció el domingo en Niebla, Huelva
Adela, de 16 anys, va desaparèixer el diumenge a Niebla, Huelva | cedida

Adela va amenaçar prèviament de marxar de casa

A partir d'aquell moment, les discussions —que normalment concloïen amb el càstig de la jove per part dels seus pares—, van anar a més, i Adela va començar a amenaçar d'anar-se'n de casa després de començar a sortir amb la seva parella.

Javier i Adela (mare) han rebutjat obertament al nòvio de la seva filla i sempre s'han mostrat contraris a donar suport a la seva relació, en considerar-la negativa per la seva filla. Tanmateix, això no va ser cap impediment perquè Adela arribés, fins i tot, a fer plans de boda tot i portar tan sols tres mesos de relació.

A mesura que augmentaven les discussions, la tensió al domicili es va fer cada cop més evident, fins al punt en què Adela, cabrejada, va destrossar un telèfon mòbil en llançar-lo contra el terra durant una baralla. «Inclús va trencar la targeta a mossegades», recorda Javier. 
 

Els pares d'Adela no volen entregar el seu telèfon mòbil a la Guàrdia Civil

Estranyament, els seus pares no han volgut col·laborar amb la policia i la investigació en no voler entregar el nou telèfon mòbil de la seva filla, el segon regal que li va fer el seu nòvio després que destrossés el que tenia (abans li havia regalat un altre que el seu pare també va destruir). 

Javier y Adela creuen que, com la seva filla va formatar el telèfon abans d'anar-se'n, el dispositiu no conté cap tipus d'informació que permeti ajudar a la investigació, motiu pel qual s'han negat a entregar-lo al cos policial.

La Guàrdia Civil, continua amb les diligències obertes per descobrir on estan els joves i estan interrogant l'entorn d'Adela i del seu nòvio per trobar alguna pista sobre on podrien haver anat. Actualment, els investigadors no han compartit les seves informacions amb els pares en considerar que les diligències encara estan obertes.


Comentaris

envia el comentari