Foto de Yolanda Álvarez.

Adeu a Yolanda, la jove morta en un accident a Lleó: «vola alt, princesa»

Yolanda Álvarez, de 27 anys, i Vera Feliz, de 33, tornaven d'un congrés d'estètica a Madrid

Consternació a Astúries per la mort de dues joves esteticistes en un accident de trànsit a Lleó. Yolanda Álvarez, de 27 anys i veïna de Corvera, estava a punt de complir el seu somni: muntar el seu propi negoci. Va perdre la vida dilluns de matinada amb la seva amiga Vera, de 33 anys.

Les dues amigues, professionals del sector de l'estètica, tornaven d'un congrés celebrat el cap de setmana a Madrid. Anaven amb tres amics, Carla, Andrea i Killian, que van resultar ferits de diversa consideració. Ara es recuperen a l'hospital, amb el dolor d'haver perdut les seves dues amigues.

També a Corvera s'escampa el dolor per la pèrdua de Yolanda, filla d'una coneguda família del municipi de tota la vida. En les últimes hores, els han arribat molts missatges de record i d'afecte de les persones més properes. La recorden com una jove emprenedora plena d'il·lusió i de somnis per complir.

«Vola alt, princesa»

«Vola alt, princesa, tant com ho feies en aquest planeta», diu una de les amigues de la noia. Com ella, molts altres joves es mostren devastats per la tragèdia que s'ha endut la vida d'aquesta asturiana. «Sempre et vaig dir que arribaries lluny», lamenta una altra de les amigues.

Fotomuntatge de Yolanda Álvarez i Vera Feliz.
Yolanda Álvarez i Vera Feliz, les dues víctimes mortals. | CatalunyaDiari
 

«Admirava la teva desimboltura i les teves ganes de menjar-te el món. Te'l menjaves a mossegades i de vegades fins i tot semblava que tenies pressa i jo et deia que no correguessis tant», recorda un emocionant missatge per a Yolanda. Tots la defineixen com una jove alegre, amb molta energia per emprendre projectes.

Tenia el seu propi negoci per fer feines d'estètica i bellesa a les cases i tenia pensat obrir el seu propi local. «Estic feliç perquè Carla està fora de perill. Però en xoc i desfigurada per dins. No m'havia tocat mai això de viure la mort d'algú proper tan jove i ple de vida i de llum», va escriure una de les seves amigues.

Molt coneguda al sector

La mort d'aquesta jove també ha causat un gran dolor entre els professionals del sector. «Yoli, quan penso en tu només em ve al cap la paraula esforç i recuperació, perquè això és el que tu eres», expressa un company seu de professió. I és que la jove era molt coneguda en aquest sector.

L'Ajuntament de Corvera també ha manifestat el seu dolor per la prematura mort d'aquesta jove veïna del municipi. El seu pare havia estat treballador de la vella Cajastur, mentre que la seva mare va ser mestra a diverses escoles d'Oviedo. Eren una família molt coneguda, que ara reben l'afecte dels veïns.

Treballava a Yolinda's World Eyelash i diuen que era la millor posant pestanyes. Amb el seu somriure es ficava a la butxaca els seus clients i el fet d'anar de casa a casa l'havia fet molt coneguda i admirada. Estava planejant un viatge a Amèrica del Sud aquest Cap d'Any per continuar progressant en la seva professió.

Han mort a la carretera

Yolanda i els seus quatre amics havien viscut un apassionant cap de setmana al congrés de bellesa i perruqueria a Ifema (Madrid). Diumenge havien de passar la nit a Madrid, però com que treballaven dilluns van decidir sortir de matinada. Cap a la una van tenir l'accident de cotxe.

Fotomuntatge de Yolanda Álvarez i Vera Feliz.
Yolanda i Vera, dues amigues mortes a la carretera. | CatalunyaDiari
 

Els que fan aquesta ruta paren a la zona de Villamañán per descansar i menjar alguna cosa abans de reprendre el seu viatge. Van seguir la llarga recta que uneix Villamañán amb Santa María del Páramo, als voltants de l'autopista. En aquell moment un altre cotxe se'ls va emportar.

Un BMW on anaven dos joves va impactar frontolateralment amb el Renault on anaven Yolanda, Vera, Carla, Andrea i Killian. Vera va morir a l'acte, mentre que Yolanda va resultar ferida de gravetat i va ser traslladada a l'Hospital de León. Va morir dotze hores després, després de no poder superar les seves lesions.

Quatre ferits

Carla també va ser traslladada amb l'UVI mòbil a l'hospital, ja que havia patit ferides de gravetat, tot i que no es tem per la seva vida. Andrea i Killian van ser traslladats al centre hospitalari en ambulància i també es troben fora de perill. L'ocupant de l'altre cotxe, un jove de 24 anys, va patir ferides de caràcter lleu.

L'altra víctima mortal de l'accident és Vera Feliz, una noia de 33 anys d'origen dominicà i veïna d'Oviedo. Va començar com a empleada d'un saló d'ungles on va aprendre la tècnica i va estalviar diners per obrir el seu propi local. Després de molts anys d'esforç, Tropic Nails s'havia convertit en un local de referència.