YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

No apareix ADN de les víctimes en les mostres biològiques del crim de Susqueda

L’anàlisi conclou que pertanyen a Jordi Magentí o que són de «baixa qualitat» per extreure el perfil genètic

Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos.
Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos. | CatalunyaDiari.cat

L'anàlisi que s'ha realitzat a les mostres biològiques recollides del cotxe, habitatges i propietats de Jordi Magentí ha conclòs que no hi h ADN de les dues víctimes del doble crim de Susqueda. L'estudi, que s'ha remès a jutjat d'instrucció, determina que la gran majoria pertany al detingut, mentre que la resta són d'origen desconegut o de «baixa qualitat» i no se'n pot extreure un perfil genètic.

La Unitat Central del Laboratori Biològic dels Mossos d'Esquadra ha analitzat fins a 158 mostres recollides en gran part al domicili que Magentí al carrer Font del Canyo d'Anglès, a la Selva, i al Land Rover Defender que conduïa. A més, també se'n van recollir algunes al pantà i a la motxilla que portava el cadàver del noi. Entre els objectes analitzats hi ha peces de roba i calçat, eines, material de pesca i diversos objectes que en Marc portava a la bossa.

El cas es complica cada vegada més

La confirmació que no hi ha ADN de les mostres que es van recollir és un nou factor que complica encara més la investigació sobre la mort d'en Marc i la Paula al pantà de Susqueda. Si semblava que el cas quedava vist per sentència, cada nova prova que surt genera més contradiccions i provoca una forta sacsejada.

Per exemple, diversos testimonis ara apunten que Jordi Magentí no estava al pantà el dia del crim o que les víctimes, que segons la policia va morir entre les 11.20 hores i les 11.26 hores del 24 d'agost, van ser vistes en un local o passejant l'endemà. Un dels testimonis, fins i tot, assegura que l'assassí no seria Magentí sinó un exlegionari que aquells dies estava per la zona i havia presumit a Facebook de robar «sacs de dormir i roba a dos joves».

Magentí demana la seva posada en llibertat

Un dels principals problemes que té la policia per poder demostrar la culpabilitat de Jordi Magentí, que fa set mesos que és a presó preventiva, és la falta de proves per situar-lo a la zona del crim. I cada cop sembla més complicat que puguin aparèixer. De fet, s'esperava que es poguessin trobar la a pedra que Marc guardava a la seva motxilla. En canvi, unes mostres de minerals localitzades a la roba del jove el situarien molt lluny del suposat lloc del crim, en una nova contradicció en el cas.

Per tot això, la defensa de Jordi Magentí ha demanat la seva posada en llibertat. Recordem que Magentí es troba des de fa set mesos i mig a presó preventiva, una situació que la seva defensa, en mans del gabinet Salellas Advocats, considera que hauria de respondre a un «criteri d'excepcionalitat», però que s'ha convertit en una «greu mesura cautelar».


Comentaris

envia el comentari