rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Arrimadas serà la portaveu de Ciutadans al Congrés

Un adolescent transsexual se suïcida a Ondarroa

El jove pertanyia a l'associació Chrysallis Euskal Herria i se sentia frustrat per no rebre el tractament que frenés el seu desenvolupament.
Ekai, el nen transsexual que s'ha suïcidat | Atresmedia
 

Un jove de 16 anys s'ha suïcidat a Ondarroa, Biscaia, després de la impotència que li generava la seva lluita perquè es reconegués la seva veritable identitat de gènere. La decisió d'Ekai, considerat transsexual, ha commocionat els membres de l'associació Crhysallis Euskal Herria, que lluiten perquè es protegeixi i reconegui el dret de menors que han nascut amb el gènere equivocat.

 

Bae, portaveu de l'organisme, ha detallat que des de fa uns anys el jove «estava al límit i quan va arribar a l'adolescència no ho va poder suportar». No obstant això, lamenta que ha marxat «sense fer soroll» i demanar menys ajuda de la que se li podria haver ofert. Ekai es va convertir en un fenomen a Espanya després que un informatiu de La Sexta recollís el seu testimoni.

 

«A l'associació tenim quatre o cinc nois que també estan en una situació insostenible, alguns fins i tot prenent antidepressius perquè no poden més», detalla Bea. Es va mostrar visiblement preocupada que la decisió d'Ekai pugui crear un precedent, de manera que demana als familiars dels afectats que estiguin alerta.

Una lluita perduda

Feia anys que Elaxa i Anna, els pares d'Ekai, demanaven el tractament hormonal que frenés el desenvolupament del seu fill. Aquest es trobava sota les cures de la Unitat de Gènere de l'Hospital de Cruces. No obstant això, els intents de la família per aconseguir els permisos van ser inútils, causant la frustració del jove i la seva dràstica decisió.

  

  

«el protocol és molt estricte»

  

  

Comentaris