Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un bou.

Adrián, el jove de 24 anys mort en una festa taurina a València

La víctima va ser envestida durant les festes de Vallada, a València

Adrián Martínez Fernández, un jove de 24 anys i veí d'Almansa (València), ha mort en ser envestit per un bou a Vallada. Els fets van passar ahir als 'bous al carrer' d'aquesta localitat valenciana. La víctima va ser envestida i va morir a l'hospital hores després.

Adrián participava ahir a la tarda a les festes patronals de Vallada. En un moment de la vetllada, va ser envestit pel cap i va quedar greument ferit. Tot i que inicialment no semblava tenir lesions greus, el seu estat de salut va empitjorar i va acabar morint.

El 'bou embolat' de Vallada ha viscut un cap de setmana ple d'incidents, que va culminar amb aquesta tragèdia. La tràgica notícia no va trigar a arribar fins a Almansa, la localitat del mort, on els veïns es troben consternats. Amb aquesta ja van diverses morts a les festes taurines d'aquest estiu.

Dol oficial a Vallada

L'Ajuntament de Vallada ha decretat un dia de dol oficial per la tràgica mort d'ahir a les festes taurines. A més, amb la comissió de festes, van decidir suspendre els actes d'ahir a la nit i d'aquest matí. Es tracta d'un tràgic succés que ha provocat una gran consternació al poble.

Fotomuntatge del succés.
El dia anterior va tenir lloc el succés. | CatalunyaDiari
 

Aquest migdia es farà un minut de silenci a la plaça Major en senyal de respecte al jove mort i els seus familiars. L'Ajuntament ha traslladat el condol a la família «davant d'un fet tan dolorós com aquest». El municipi ha viscut un cap de setmana ple d'incidents amb els actes de les festes de Vallada.

El dia anterior, dissabte, un altre jove va ser envestit durant la festa dels 'bous embolats'. El cap de bestiar, vestit amb dues boles de foc a les banyes, va envestir el noi. Tot i que en aquest cas no es va haver de lamentar conseqüències més greus. Diumenge, un bou es va escapar del recorregut i va pujar a una furgoneta.

Va morir a l'hospital hores després

Adrián s'havia desplaçat des d'Almansa fins a Vallada ahir mateix per assistir a les festes. El noi estava presenciant els actes taurins de la tarda quan un bou a la qual acabaven de deixar anar el va envestir. El jove va haver de ser atès per una ambulància allà mateix.

Les assistències van traslladar el noi a l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, on va ser atès per unes complicacions. Inicialment no presentava cap ferida visible, però l'envestida li havia deixat ferides internes de molta gravetat. El jove va rebre un fort impacte al tronc superior.

Això li va produir un dany irreversible que va desencadenar la seva mort, sense que els metges poguessin fer res per salvar-li la vida. Eren al voltant de les vuit del vespre quan van certificar la seva defunció. Després de conèixer-se la seva mort, es va produir una gran commoció a la població d'Almansa.

Preocupació per la seguretat

Amb la mort d'aquest jove ja són nou les persones que han perdut la vida aquest any a les festes taurines. A més hi ha hagut desenes de ferits, entre els quals diversos menors, un fet que ha disparat la preocupació. En algunes localitats, s'han reforçat les mesures de seguretat.

L'1 de maig va morir un home de 50 anys a les festes de Carpio, Valladolid, durant el Toro de Verdejo de la Seca. Dies després, un jove va perdre la vida en la mateixa situació a Portaje, Cáceres. A les mateixes dates, dues persones van haver de ser intervingudes d'urgència per envestides.

Les organitzacions animalistes continuen demanant la prohibició d'aquestes festes i denuncien la manca de mesures de seguretat. Mentrestant, els organitzadors es remeten a la normativa establerta per a aquest tipus de festejos. S'hi prohibeix participar els menors o persones perjudicades per les drogues i l'alcohol.