L'advocat de Forn demana un acarament entre Ferran López i Diego Pérez de los Cobos

El lletrat considera que les versions que els dos alts comandaments han donat sobre el dispositiu policial de l'1-O són clarament contradictòries

L'advocat de Joaquim Forn ha demanat un acarament entre Ferran López i Diego Pérez de los Cobos
L'advocat de Joaquim Forn ha demanat un acarament entre Ferran López i Diego Pérez de los Cobos | CatalunyaDiari.cat

L'advocat de l'exconseller Joaquim Forn, Xavier Melero, ha demanat un acarament al Tribunal Suprem entre el comandat de la Guàrdia Civil que va coordinar l'operatiu de l'1-O, Diego Pérez de los Cobos, i el comissari Ferran López. Ho ha demanat al final de la declaració de López i en constatar que les versions sobre el dispositiu són contradictòries i que Pérez de los Cobos no va fer cap retret als Mossos sobre la seva actuació, ni el dia 1-O ni després. 

El president del tribunal, Manuel Marchena, ha dit que deliberaran la petició i que la resoldran a la tarda quan es reprengui la sessió. Melero també ha demanat que comparegui com a testimoni el coronel Mariano Martínez, amb qui López ha dit que hi va parlar fins a 38 vegades durant els registres del 20 de setembre. El coronel era el seu «interlocutor» a la Guàrdia Civil i qui li feia peticions de suport via telèfon. Hores després, el Suprem ha ajornat la decisió i aquesta es prendrà més endavant. 

Una «confrontació indispensable»

A petició de Marchena, Melero ha concretat on havia vist que calia una «confrontació indispensable» entre els dos comandaments per acceptar fer l'acarament. Segons Melero, quan Diego Pérez de los Cobos va declarar, va negar que Ferran López comuniqués a les reunions de coordinació dels dies 29 i 30 que els Mossos enviarien un binomi a tots els punts de votació. Fins i tot, segons Melero, va titllar de «mentider» el comissari dels Mossos i va dir que el dispositiu de la policia catalana havia estat «una estafa».

En canvi, el comissari López ha afirmat que aquesta actuació va ser «consensuada i pactada» en aquestes reunions i que no va rebre retrets per part del coordinador del dispositiu. És per això que, en aplicació de l'apartat 3 de l'article 729 de la Lecrim, ha demanat que es faci un acarament entre els dos per aclarir aquest terme. Es dona el cas que López està investigat per un jutjat d'instrucció de Cornellà de Llobregat, mentre que Pérez de los Cobos no. 


Comentaris

envia el comentari