L'advocat de 'La Manada' torna a demanar la seva absolució

El lletrat insisteix a dir que les relacions sexuals van ser consentides i que la víctima no es va mostrar afectada pel succés en el judici

'La Manada'
'La Manada' | Cedida

L'advocat de quatre dels cinc membres de 'La Manada', Agustín Martínez Becerra, ha tornat a demanar l'absolució dels seus representats alegant que ells van pensar que es trataven de relacions consentides

El lletrat ha remarcat en el nou recurs d'apel·lació la seva «absoluta adhesió» a tots els punts del vot particular emès pel jutge Ricardo González, argumentant «la vulneració del sacrosant principi de presumpció d'innocència» dels acusats.

Una campanya mediàtica en contra dels acusats

Segons apunta 'La información', Martínez Becerra assegura en l'escrit que existeix «una autèntica cacera mediàtica» sobre els acusats, «amb la difusió de missatges, converses, gravacions i imatges que han anat directament a menysprear fins a nivells infrahumans la condició personal dels mateixos».

En aquest sentit, l'advocat ha destacat les declaracions del ministre de Justícia, Rafael Catalá, quan va sortir la sentència. «Anant molt més enllà del respecte degut a l'autoritat judicial i a la separació de poders, va realitzar declaracions, sens dubte, ofensives», afirma.

La víctima no s'hauria negat a mantenir relacions sexuals


El lletrat creu que a la sentència «es fan asseveracions mancades de la més mínima activitat probatòria que vulneren de manera flagrant» la presumpció d'innocència dels seus clients. «El debat en aquest procediment era simple, o la denunciant va mantenir relacions sexuals amb els acusats segons acord previ o la denunciant es va veure sotmesa per violència o intimidació a mantenir relacions sexuals en contra de la seva voluntat. Negre o blanc, no hi havia lloc als grisos en el plantejament que les parts vam presentar davant el Tribunal», assegura Martínez Becerra.

L'advocat també considera que no hi ha proves que acreditin el delicte d'abús sexual aprofitant-se de l'ocasió, ja que «és evident que la situació de superioritat ha de ser no només notòria, evident i eficaç. A més ha de ser objectivament apreciable i no només percebuda subjectivament».

«Si ella mateixa va posar de manifest que després d'accedir al portal pensant que anava a fumar-se un porro i en començar les relacions sexuals no va manifestar res, ells van poder interpretar que estava sotmesa o que no. Aleshores, com es pot interpretar una acció voluntària contra el seu consentiment si ella no ho va expressar, i la mateixa denunciant va reconèixer en la vista oral que ells van poder entendre que desitjava aquesta trobada sexual?», insisteix.

Assegura que la víctima no estava afectada pel succés

«Com pot parlar d'una situació de xoc que impedís una reacció de la denunciant si en cap moment de la relació sexual es produeix un gest del qual es pugui derivar un mínim rebuig, gest de fàstic, pena, dolor, patiment o qualsevol altre del qual es pugui denotar incomoditat o disgust?», es pregunta el lletrat.

La part més polèmica del recurs, però, es troba en el moment en què Martínez Becerra parla sobre la víctima: «No surt a buscar ajuda, no busca la protecció de ningú, una cosa bastant senzilla tenint en compte l'hora i el dia que era i la presència de moltes persones al carrer. En realitat s'asseu en un banc del carrer, amb la intenció d'ordenar les seves idees i pensar quina explicació donar a tot el que ha passat», relata el lletrat.

Per acabar, l'advocat se centra en la declaració de la jove per assegurar que no està afectada pel succés. «En cap moment hi va haver un sol gest d'incomoditat al llarg de l'interrogatori. Va entrar a la Sala amb un somriure i va mantenir el gest cordial al llarg de tota la declaració, sense que hi hagués un indici d'enuig, irritació, disgust o desgrat», conclou.


Comentaris

envia el comentari