IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'advocat de quatre membres de 'La Manada' demanarà la seva posada en llibertat

El lletrat exigirà que no continuïn a la presó mentre segueix obert el procés judicial amb la presentació dels recursos a la sentència

Imagen de los integrantes de 'La Manada'.
Imatge dels membres de 'La Manada'. | Cedida

Agustín Martínez Becerra, l'advocat de quatre dels cinc membres de 'La Manada', demarà la posada en llibertat dels condemnats per abús sexual a una jove de Madrid durant el dia de Sant Fermí de l'any 2016.

El lletrat exigirà que no continuïn a la presó mentre segueix obert el procés judicial amb la presentació dels recursos a la sentència. Aquesta sol·licitud es presentarà a la Secció Segona de l'Audiència de Navarra, el mateix lloc on fa una setmana els acusats van ser absolts d'agressió sexual i condemnats a nou anys de presó per abusos sexuals.

Becerra ha explicat que farà la sol·licitud entre dijous o divendres, encara que no descarta que la seva petició es retardi fins dilluns vinent. L'advocat de 'La Manada' creu que es tracta d'una sol·licitud justa després que un dels magistrats demanés l'absolució pels seus representats i els altres dos descartessin el delicte d'agressió sexual.

«La situació per la qual romanen a la presó provisional era el risc de fuga tenint en compte que s'enfrontaven a una pena de 25 anys de presó», ha argumentat el lletrat, defensat que aleshores «probablement» no haurien d'haver entrat a la presó provisional pel delicte d'abús sexual.

En aquest sentit, Martinez Becerra assenyala que, després de gairebé dos anys tancats a la presó, veu «absolutament lògic» que ara el jutge els deixi lliures. De fet, el lletrat assegura que en cas de rebre una resposta negativa recorrerà al Tribunal Constitucional per «vulneració de drets fonamentals».

L'advocat ha explicat que, per culpa de la gran extensió de la sentència, encara no ha enllestit el recurs, ja que segueix estudiant la documentació en qüestió. Becerra ha apuntat que les dues parts tenen deu dies per a presentar el recurs des del moment en què es va fer pública la sentència, tot i que no descartar acabar demanant una pròrroga per ampliar el termini.

Una imagen de la concentración en la Puerta del Sol de Madrid.
Una imatge de la concentració a la Puerta del Sol de Madrid | Europa Press

 

L'advocat de la víctima, en contra

Per la seva banda, l'advocat de la víctima, Carlos Bacaicoa, ja ha anunciat que està totalment en contra de què els condemnats siguin posats en llibertat. El lletrat ha expressat que «estan condemnats a nou anys de presó. Sembla que s'ha perdut el plet totalment, però són nou anys. No té gaire sentit deixar-los en llibertat. Si estaven en presó preventiva, ara que hi ha sentència, encara que no sigui ferma, em sembla que no hi ha raó per a la posada en llibertat».

A més, Bacaicoa ha afegit que està treballant en la preparació del recurs i demanarà la condemna per agressió sexual. «Els fets provats de la sentència recullen la versió del meu client, no podem qüestionar-los», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari