Els advocats dels presos demanaran la llibertat provisional perquè puguin recollir l'acta de diputat

Els representants legals de Junqueras, Romeva, Sànchez, Rull i Turull exigiran que els seus defensats puguin exercir els seus drets

12-F
Les defenses de Junqueras, Romeva, Sànchez, Rull i Turull | TVE

Els advocats d'Oriol Junqueras i Raül Romeva i els de Jordi Turull, Jordi SànchezJosep Rull demanaran al Tribunal Suprem la llibertat provisional perquè els seus clients puguin recollir les seves actes de diputats i senador, en el cas de Romeva.  L'objectiu és que puguin prendre possessió del càrrec en els plens del pròxim 21 de maig a les dues cambres.

Tant Andreu Van den Eynde, advocat del diputat i senador d'ERC, com Jordi Pina, defensor dels diputats de JxCat, exigiran també la seva sortida de la presó perquè puguin exercir tots els seus drets.  La idea és que la seva no sigui una «llibertat deambulatòria», com definia l'actual situació Van den Eynde,  sinó que puguin assistir als plens i a les rodes de premsa posteriors a la presa de possessió.  

També pots llegir: El Govern retira la concessió de la Creu de Sant Jordi a Núria de Gispert

Sol·liciten canviar les mesures cautelars

En el seu escrit, sol·liciten que s'aixequin les mesures cautelars de privació de llibertat contra els seus clients perquè puguin exercir les responsabilitats assignades al seu nou càrrec representatiu. Els advocats han demanat la supressió d'aquestes mesures perquè els quatre diputats i el senador puguin dur a terme la seva feina de representació política «amb garanties». 

Jordi Pina, a la imatge, i Andreu Van den Eynde han demanat la llibertat dels seus clients | CatalunyaDiari.cat

 

Els dos lletrats defensen que el tribunal encapçalat per Manuel Marchena, a causa de la nova condició d'aforats dels seus representats, ha de fer un suplicatori als presidents del Congrés dels Diputats i del Senat.  Van den Eynde afirmava que de realitzar-se aquesta tramitació es produiria «una excepció», ja que el Suprem està obligat per la Llei d’Enjudiciament Criminal a posar en coneixement de les cambres la situació penal dels processats electes. 

Marchena, favorable a una sortida temporal de presó

A l'espera que s'estudiï aquest recurs per part del tribunal, tot apunta que els magistrats estarien disposats a permetre que els presos assistissin a la sessió de constitució de les cambres però que posteriorment tornessin a Soto del Real. En aquest sentit, les defenses podrien recórrer aquesta decisió i demanar que hi hagués un ajornament del judici fins que es produís la constitució de les cambres 


Comentaris

envia el comentari