Detenen dues dones a l'aeroport de Prat amb 11 quilos de cocaïna a l'equipatge

Es tracta de dues dones de mitjana edat i de nacionalitat russa

Imatge dels 11 quilos de cocaïna interceptada a l'aeroport del Prat.
Imatge dels 11 quilos de cocaïna interceptada a l'aeroport del Prat. | Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut a l’Aeroport de Barcelona-El Pratdues dones de nacionalitat russa, procedents de Colòmbia, les quals ocultaven 11 quilograms de cocaïna en 32  planxes repartides en quatre maletes. 

Segons ha informat la policia espanyola en un comunicat,  els fets van tenir lloc mentre els agents estaven realitzant un dels seus quotidians controls als anomenats «vols calents» que arribaven a l’Aeroport del Prat.

Imputades per un delicte contra la salut pública

En aquell moment, els agents es van fixar en dues dones de mitjan edat, procedents de Cali, a Colòmbia, les quals fingien ser turistes, ja que, segons asseguren, el seu notable estat de nerviosisme els va cridar l’atenció.

Així doncs, i en el registre de les dues maletes que cadascuna portava, els agents van trobar un total de 32 planxes farcides d'una substància de color blanc, amb un pes total d'11 quilos, que va resultar tractar-se de cocaïna una vegada aplicats els reactius «drogo test».

Finalment, els agents van detenir les dues dones, a les quals se’ls imputen delictes contra la salut pública, i van estar posades a disposició de l’Autoritat Jurídica competent, la qual va decretar el seu ingrés a la presó provisional a l’espera de judici.

Dos casos similars en menys d'una setmana

Un cas similar es va produir el passat 13 de juny, quan la Guàrdia Civil va detenir un home a l'aeroport del Prat per portar més de 10 quilograms de cocaïna ocults a la seva maleta. Els agents van realitzar un reconeixement exhaustiu a la duana de la T-1 a un passatger que havia arribat procedent de Lima (Perú).

Els efectius policials van descobrir diverses planxes amb una substància blanquinosa en forma de pols, que estaven ocultes a l'interior de diverses peces de roba i catifes que portava dins del seu equipatge. En concret, eren 10,688 quilograms


Comentaris

envia el comentari