La Guàrdia Civil deté un home a l'aeroport del Prat amb més de deu quilos de cocaïna a la maleta

La droga anava oculta a l'interior de diverses peces de roba i catifes

La cocaïna es trobava amagada en planxes ocultes a l'interior de catifes que portava a la maleta
La cocaïna es trobava amagada en planxes ocultes a l'interior de catifes que portava a la maleta | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut un home a l'aeroport del Prat per portar més de 10 quilograms de cocaïna ocults a la seva maleta. El passat dimecres, 13 de juny, agents de l'Oficina d'Anàlisi i Recerca (ODAIFI) de la Unitat Fiscal i Seguretat del cos militar van realitzar un reconeixement exhaustiu a la duana de la T-1 a un passatger que havia arribat procedent de Lima (Perú).

Els efectius policials van descobrir diverses planxes amb una substància blanquinosa en forma de pols, que estaven ocultes a l'interior de diverses peces de roba i catifes que portava dins del seu equipatge. Les anàlisis amb reactius van confirmar que es tractava de cocaïna. En concret, eren 10,688 quilograms. L'home va ser detingut per un delicte contra la salut pública i va ser posat a disposició del jutjat d'Instrucció número 4 del Prat de Llobregat.

Les planxes amb la cocaïna també estaven ocultes a l'interior de diverses peces de roba
Les planxes amb la cocaïna també estaven ocultes a l'interior de diverses peces de roba | Guàrdia Civil

 

Barcelona, la ciutat amb més consum de cocaïna d'Europa

Barcelona és la capital europea que lidera la llista en quant a consum de cocaïna, segons l’últim informe que ha realitzat la Comissió Europea sobre el consum de drogues. Les dades s’obtenen arran l’anàlisi d’aigües residuals de 60 ciutats europees, interessant-se sobretot en la cerca de substàncies il·legals.

Així doncs, la capital de Catalunya es situa a la primera posició, per davant d’altres ciutats com Zurich, Amsterdam i Berlin. Però no només ocupa aquesta posició degut al consum de cocaïna: també és líder en consum d’èxtasis.

Però s’ha de tenir en compte que en l’informe no apareixen totes les ciutats, com és el cas de Londres o Madrid. Es desconeix el motiu de la seva absència, però segons xifres dels propis estats Espanya és el segon consumidor de cocaïna, i només està superat, casualment, pel Regne Unit.


Comentaris

envia el comentari