Un agent de borsa de Barcelona es fuga amb més de dos milions d'euros de mig centenar de clients

Els damnificats, que ja han presentat denúncia al jutjat, sospiten que podria estar vivint a Mèxic amb una identitat falsa

Imatge de Raúl B., l'agent de borsa fugat, en un cotxe d'alta gamma
L'agent de borsa fugat feia ostentació de riquesa a les xarxes socials. | Instagram

Raúl B., un agent de borsa especialitzat en inversions d'alt risc —a curt termini i amb alta rendibilitat— que operava a Barcelona, ha desaparegut amb 2,15 milions d'euros, deixant penjats més de mig centenar d'inversors, que ja han interposat una demanda a través de l'advocat José María Fuster-Fabra. Ho avança aquest dilluns el diari 'La Vanguardia', citant fonts dels afectats, que asseguren que el frau, entre capital i interessos, podria arribar als deu milions d'euros.

L'advocat barceloní, en una denúncia conjunta al jutjat d'instrucció 3 de Barcelona, ha demanat la detenció de Raúl B. i de la seva parella, així com l'embargament de tots els seus comptes bancaris. El denunciat, d'origen mexicà, es va instal·lar  a la capital catalana fa dos anys, en un 'coworking' de l'avinguda Diagonal, on oferia els seus cursos i serveis a través de la BCN Trading Academy, prometent un 5% trimestral de rendibilitat. El passat mes de juliol va ser l'últim que va pagar els interessos als inversors, setmanes després va tancar les seves xarxes socials i va desaparèixer.

Durant el mes d'agost va deixar de pagar i va desaparèixer

Un dels inversors afectats ha explicat al citat mitjà que «va començar a posar excuses. Va demanar allargar els terminis de pagament, i vam començar a sospitar que alguna cosa anava malament». A partir d'aquí, va canviar la seva manera d'actuar i va comunicar que les liquidacions serien semestrals i no trimestrals com s'anava fent. Durant el mes d'agost, va deixar de pagar i va desaparèixer.

El propietari del pis on vivia l'agent de borsa fugat va tirar la porta a terra durant el mes d'agost, després d'un mes de silenci del llogater, confirmant que el pis estava buit i que Raúl B. s'ho havia emportat tot. Des de llavors, els inversors el busquen i, segons algunes informacions, sospiten que podria estar a Mèxic, vivint sota una identitat falsa.

Ostentació de riquesa a través de les xarxes socials per generar confiança

A través de les xarxes socials, el denunciat feia ostentació de riquesa, amb fotografies en cotxes d'alta gamma, viatges o dinars en restaurants de luxe. Segons la denúncia, «la seva manera de conducta per a captar la voluntat dels inversors era una aparença d'ostentació amb gran quantitat de vehicles d'alta gamma, roba, viatges, rellotges, per generar confiança en els possibles inversors».

Els damnificats també destaquen que era una persona pròxima i amable, preocupant-se per la vida dels seus clients. Un d'ells explica que «va venir a casa meva quan va néixer el meu fill, em preguntava de tant en tant com estaven la meva dona i els nens. Era un tipus molt maco i molt pròxim i ara, quan descobreixes que s'ha fugat amb els diners, et sents profundament indignat».


Comentaris

envia el comentari