rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Agredeixen un membre dels CDR als afores de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada

Es tracta d'un dels centres penitenciaris escollits per reubicar els presos independentistes

Un home ha estat agredit aquest dimarts a la nit als afores de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, després de penjar llaços grocs. L'incident ha tingut lloc poques hores abans que en aquest centre penitenciari siguin reubicats part dels presos independentistes catalans. 

 

Tot ha tingut lloc després que un grup unionista s'hagi apropat fins a les vies d'accés de la presó, situada a la comarca del Bages, per tal de treure alguns llaços grocs que els Comitès de Defensa de la República havien penjat. La víctima, membre dels CDR, s'ha encarat amb els agressors, i ha acabat ferit. Fins al lloc s'han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, així com una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han atès l'home. 

 

 

Diverses accions per reclamar la llibertat dels presos

Amb tot, i davant l'imminent trasllat dels presos independentistes als centres penitenciaris de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, i al Puig de les Basses de Figueres, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han anunciat diverses accions de protesta, per reclamar el seu alliberament.

 

En concret, les entitats han convocat per demà dimecres una marxa des del municipi de Sant Joan de Vilatorrada fins al centre penitenciari de Lledoners, i també una concentració als afores de la presó de Figueres. Però això no és tot, ja que el plat fort vindrà de la mà d'una gran manifestació a la ciutat de Barcelona, per reclamar l'alliberament dels presos.